Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szégyen ha nem emlékszem...

Szégyen ha nem emlékszem semmire az általános iskolában tanultakról?

Figyelt kérdés

Most vagyok 9.-es, de semmire nem emlékszem, egy szó nem ugrik be.

Maximum ennyi, hogy Petőfi meg Arany. Ez a maximum. Mikor született? Semmi. És mégis képes voltam 5-öst írni.

De ez minden tantárgyra igaz. Megtanultam és el is felejtettem.

2018. jan. 23. 15:12
 1/3 anonim válasza:
48%
Akkor tanuld meg még egyszer, majd az érettségi előtt még ráérsz.
2018. jan. 23. 15:30
 2/3 anonim ***** válasza:
78%

Egyáltalán nem szégyen. Sőt, figyeld majd meg, érettségi után néhány évvel a középsulis tananyag nagy részére ugyanúgy nem fogsz emlékezni. Hidd el, nem attól fogsz érvényesülni az életben, hogy minden költő életrajzát fejből el tudod mondani.

Egyébként is az oktatási rendszer szörnyen elavult, lényegében a XIX. század szintjén rekedt meg, amikor a poroszos tekintélyelvűség és a tanár-diák közötti szigorú hierarchikus viszony volt a jellemző. Egyoldalú kommunikáció zajlik, mely során a tanár leadja az anyagot, a diák úgy-ahogy megtanulja, a számonkérés pedig csak a lexikális ismeretek felhalmozását célozza meg, mindez pedig a kreativitás és a készségek fejlesztésének rovására megy. A gyerekek saját tehetségének kibontakoztatása, egyéni készségeinek fejlesztése senkit sem érdekel.

2018. jan. 23. 16:30
 3/3 anonim ***** válasza:
75%

"Sőt, figyeld majd meg, érettségi után néhány évvel a középsulis tananyag nagy részére ugyanúgy nem fogsz emlékezni."

Én már 1 nappal utána sem emlékeztem semmire.

2021. márc. 17. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!