Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire fer az,...

Szerintetek mennyire fer az, ha egy 17 éves lány heti 5napot iskola mellett az öccsére vigyáz?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy édesanyám és édesapám reggeltől estig dolgoznak. 2 napot vannak otthon, szoval a tobbi napokon en tartom rendbe a hazat, en fozok, en mosok, en nevelem az ocsemet kb...etetem, itatom, tanulok vele, furdetem. Tudom, hogy munka az kell es dolgozni muszaj...de..mi lenne ha mondjuk en nem lennek? Ki
2018. jan. 8. 18:18
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt akartam a végére irni, hogy ki vigyázna rá ha nem lennék....
2018. jan. 8. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel te ott vagy, a szüleid pénzét te is használod, ezért ennyi elvárható.

Ha nem tetszik, egy év múlva jogilag elköltözhetsz, attól kezdve nem kell a testvéredre vigyázni, viszont nem is várhatsz pénzt tölük a megélhetésedre.

Mellesleg ha nem lennél ott, akkor nagy valószínüséggel anyukád nem tudna dolgozni és fele annyi pénzböl kellene megélnetek.

2018. jan. 8. 18:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Abból a szempontból fair, hogy mindkét szülő valószínűleg a lehető legtöbbet megteszi hogy ellássa a gyerekeit és megéljenek valahogy, van ház, van étel, ruha, szórakozás (és minden más feltehetően).

Nyilván nem a legjobb a fiatal éveket kvázi felnőttként leélni és a háztartást vezetni, de minden viszonyítás kérdése. Akár szabad is lehetnél két otthon nyomorgó munkanélküli szülővel, akiknek van ideje a testvérre vigyázni, aztán pár tízezer forint segélyből eltengődtök 4-en valahogy.

Ha nem lennél és másnál sem helyezhető el a gyerek, valószínűleg valaki arra kényszerülne hogy otthon maradjon vele, ami így a bevételek ~ felének kiesésével jár.

2018. jan. 8. 18:28
 4/5 A kérdező kommentje:
Mas a helyzet amikor meg tehetne az egyik fel hogy olyan beosztasban dolgozzon egy masik munkahelyen ahol nem 12-13 orazna hanem csak 8 es itthon lenne a sajat gyerekevel:) es itt nem ellensegeskedesrok van szo...csak tudjatok...nem minden a penz:) az se a kkegjobb ha a gyerek kb semmit nincs a szuleivel mert allandoan csak a munka...nemm eheztunk az elott se h egyik szulo elkezdett ennyit dolgozni...nem egeszseges en azt mondom:) de nyilvan ha jovore elmegyek meg en leszeka hibbas tudom nagyon jol:) es igen meg teszem mert miattunk csinaljak. Na de....hiaba a penz ha a csaladdal nincs az ember szinte egesznap...mi megszoktuk gyerekkent tesommal hogy anyuek neveltek es nemm teso vaggy unokateso...es hidjetek el ocsemneeknis hiannyoznak a szulei...reggel el mennek este jonnek aztan akkor mar alszik o...
2018. jan. 8. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem szeretnélek se megbántani, se kioktatni, elkeseríteni pedig még annyira sem, de ha már pár éve a munka világában leszel, gondolj vissza mostani érzéseidre.
2018. jan. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!