A jó és a gonosz csak mesterséges konstrukció/néző
pont kérdése?
Nem.
Az igaz, hogy értelmes lényekhez kapcsolódik.
Szerintem gonosz az, aki úgy okoz kárt másnak, hogy neki nincs belőle haszna.
A jó kicsit nehezebb: ő azt szeretné, hogy másnak hasznos legyen, és ezért hajlandó valamekkora áldozatot is hozni.
2018. jan. 1. 23:38
2/11 A kérdező kommentje:
De olyan nincs hogy haszon nélkül okoz kárt másvalakinek minden gyilkosságnak megvolt az oka.pl: Ugye a sorozatgyilkosok szoktak így idegen embereket "csak úgy" megölni de ebben nekik az a hasznuk hogy boldogságot éreznek vagy szexuális izgalmat amikor ölhetnek vagy szereteknek kínozni embereket a hibás génjeik vagy rossz nevelés miatt.Szóval akkor ez mégis csak egy mesterséges konstrukció és valójában nem létezik olyan hogy jó vagy gonosz?
"a sorozatgyilkosok"
Persze, de akkor nem gonoszok! Amikor meg gonoszok, akkor más a céljuk! Próbáld meg szétválasztani a kettőt.
Szerintem nem értetted, amit írtam, és a jóval ráadásul nem is foglalkoztál.
2018. jan. 2. 21:20
igen. nézőpont kérdése.
Ha te megeszed a csirkét az számodra boldogságot, energiát és fennmaradást jelent, míg a csirke számára szomorúságot, kínt és pusztulást.
2018. jan. 3. 11:13
Itt együtt kell vizsgálni a kérdést: a csirkének és neked ÖSSZESEN mit jelent a dolog. Beleértve azt is, hogy az evés céljára tartott csirkét hogyan tartod, hogyan él - és egyáltalán megszületett volna, ha nem lenne rá szükség?
2018. jan. 3. 11:18
6/11 A kérdező kommentje:
3# Miért te úgy gondolod hogy a sorozatgyilkosok nem okoznak kárt más embereknek?Próbáljam szétválasztani a kettőt?Hogyha szerinted létezik a gonoszság te most komolyan nem számítod bele a sorozatgyilkosokat?...
7/11 A kérdező kommentje:
3# Mondj egy példát akkor te a gonoszságra.
Nem hiszem, hogy nem érted: a kárt, amit okoznak, NEM mind gonoszságból teszik. Hanem pl. elmebetegek és kényszeresek.
Tényleg képtelen vagy szétválasztani a dolgokat?
...és még mindig nem reagáltál arra, amit a jóról írtam.
2018. jan. 4. 16:09
9/11 A kérdező kommentje:
8# Te meg nem reagáltál arra hogy mondj példát a gonoszságra, és én itt nem csak sorozat gyilkosokra gondoltam akárkinek aki okozott már kárt valakinek megvolt belőle a haszna.
10/11 A kérdező kommentje:
Mármint azért tették hogy meglegyen belőle a hasznuk de nem biztos hogy végül ez meg is érte nekik.
Kapcsolódó kérdések: