Mit jelent egészen pontosan, ha valaki stréber. Utáljátok őket?
stréber az aki csak ötösöket szerez semmilyen más jegyet és nagyon szorgalmas
9évesen kiolvasott már 55 könyvet
jóval az átlag felett kell járnia és ő akkor is szorgalmikat
csinál ha csak 5sei vannak
és szeretem sőtt
ők legalább gondolnak a jővőjükre és nem ilyen kettes egyes tanulók
kifejeeztetten utálom az egyes tanulókat mert ojan gyerekesek azok akik ugy állnak hozzá a tanuláshoz hogy nagyon lusták
Stréber az aki állandóan, mindent beköp a tanárnak és nyalja a seggét, mindig elsőnek jelentkezik, elsőnek van talpon ha a tanár kér valamit. Nem keverendő össze a jó tanulóval aki kitűnő, jó jegyei vannak, sem a művelttel, aki sok könyvet olvas. A strébereket nem kedvelem de a jó tanulókkal nincs bajom.
És tény hogy ők viszik többre..
A legtöbb országban a jó tanulókat lenézik, mert 'jajj, stréber, biztos egész nap tanul', közben meg lehet, hogy csak annyira penge valaki, hogy öt perc kell neki az anyag tanulására, míg másnak egy óra. Aztán jönnek a plázap*csák, és nyomják ezerrel, hogy ők mennyivel jobbak, mint a 'stréber', aki nem issza le magát minden hétvégén, rendesen viselkedik, ne adj' isten még ordibálni se szokott.
Távol-keleten egész más a helyzet... ott valahogy megmaradt az, hogy a jó tanulókra felnéznek, próbálnak hozzájuk felzárkózni, és egy egészséges versengés van jelen az osztályban. Nem tudom, ez miért csak ott van így, szerintem teljesen logikus, hogy őket tekintik példának, és nem az atomhülye, részegen egymás ölébe hányó kőbunkó parasztokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!