Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Vízteres kandalló áramszünet...

Vízteres kandalló áramszünet esetén?

Figyelt kérdés
Mivel lehet a tüzet elaltatni ??
2017. dec. 19. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ne legyen zárt a rendszer és kész.
2017. dec. 19. 22:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Nő vagyok szóval annyira nem értek hozzá de nyitott, viszont amikot áramszünet volt dübörgött hangosan. És tudomásom szerint vízzel sem szabad lelocsolni, próbálkozzak földdel!
2017. dec. 20. 00:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nagy a baj szedd ki a parazsat. Vízzel ne locsold. Lehet kspnibszünet mentes tápot fűtésrendszerhez . Persze az se olcsó
2017. dec. 20. 13:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Én egyszer úgy oldottam meg amikor kezdett igen csak forrni a víz, fogtam egy fémvödröt, vaslapátot, és egyesével kiszedtem az égő fát, és vittem ki az udvarra a tűzrakó helyünkre, egyesével, elég sietősen, igaz ez baromi veszélyes mutatvány, tehát nagyon ésszel csinálja ezt valaki, ha nem akarja hogy gyulladjon az is aminek nem kéne.

Aztán hogy legközelebb ne legyen ebből probléma. Vettem egy invertert ami egy sima autós akkumulátor áramából képes csinálni 230 voltos hálózati áramot. Plusz adva volt itthon egy 3 éves 55Ah-s indító akkumulátor amit a tesóm összetört autójából bányásztam ki, mert úgy voltam vele hogy jó lesz nekem tartaléknak az autóba, ha hirtelen szükségem lesz rá. Ezzel az inverterrel és akkumulátorral alapesetben az 55 wattos keringetőmet gond nélkül tudom üzemeltetni áramkimaradás esetén, annyi ideig működik hogy a tűz kialudjon, tehát a rekordom 3 óra hossza volt, mivel tervezett áramszünet volt pár éve, amit én sikeresen elfelejtettem és reggel 8 óra előtt begyújtottam és fél 9 kor el is ment a villany és akkor jutott eszembe hogy 14 óráig nem is lesz belőle semmi.

Arra jó volt hogy leégjen a tűz és picit hűljön a rendszer, és utána még a modememet tudtam vele üzemeltetni egy órás internetezés erejéig.

De legjobb erre inkább egy benzines áramfejlesztő. Egyszerű kétüteműeket már 30-40 ezerért lehet kapni piacokon. Én is vettem, de azt horgászásra használjuk.

2017. dec. 30. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!