Eredeti Stihl láncvédő burkolat?
Adott egy gyárilag 35 cm-es láncvezetővel szerelt Stihl fűrész, a hozzá való (hosszúságú) műanyag láncvédő tokkal.
Na most én szeretnék rá rakni 40-es vezetőt (papír forma szerint 45 cm-es az ajánlott max. hossz), viszont így akkor a burkolat ugye rövid lesz.Lehet hozzá kapni/szerezni valahol, mert a neten én nem találtam sehol.Nem akarom elhinni, hogy nem lehet kapni hozzá pluszba, mégiscsak egy világmárkáról beszélünk, nem egy kínai 5 ezer forintos neve nincs gépről .Mi van ha elhagyja az ember vagy eltörik/elkopik.A szállításhoz, tárolásnál elég fontos lenne.
Nem írtam hogy 171-es lenne, 251-es amúgy.USA-ban, Kanadában 40-45-ös vezetővel dobják piacra ezt a típust, ugyanakkora teljesítménnyel.Így nem gondolom hogy a 40-essel nem bírna el.
Miért fontos nagyobbat tenni rá? Ilyenkor a láncnak a kerültei sebessége kisebb lesz.
Amúgy semmi gond nem történik, hogy 5 cm kilóg majd a vezető géphez közelebbi végéből. Nekem is ilyen a 260-as. Tehát, hogy kicsi rá a láncvédő burkolat, pedig gyári.
Amúgy elmész egy Stihl boltba, és ott biztos, hogy tudnak majd adni.
Itt találsz, de csak hosszabbítót, nem értem, hogy rendes láncvédőt miért nem.
Hát igazából nem létszükséglet,és nem is azért raknám rá mert "ha nagyobb a láncvezető akkor erősebb lesz a gép" csak gondoltam kipróbálom nagyobbal is.Nem akarom tönkre tenni vagy túlterhelni.Nem hasra ütésre történt a dolog, utána olvastam. Abból indultam ki, hogyha azokon 40-45-ös vezető van, akkor ezen miért ne lehetne, hiszen egy és ugyanazon gépről beszélünk...Nyilván egy 170-es gépre eszembe se jutna ráerőszakolni egy 45-ös vezetőt.
Bár érdekes, hogy a konkurencia gépeit pl. a 435 2.2 LE 45 cm-es vezetővel lehet kapni míg az Ms 251-es 3 LE 35 cm-vezetővel van.
Akkor a Husqvarnánál mi szerint határozzák meg, hogy mekkora láncvezető passzol adott teljesítményhez?
Vagy a kettő nem függ össze? Én csak egy otthoni/alkalmi felhasználó vagyok, nyilván aki ezzel foglalkozik több rálátása van a dolgokra.
Egy szó, mint száz, ha szerintetek nem jó ötlet, akkor nem erőltetem a dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!