Udv! hogyan igenyelhetem az erkolcsi bizonyitvanyt online nemetorszagbol?
A WEB-es ügysegéd alkalmazásával lehetséges, évente négy alkalommal ingyenes, az ötödik, vagy annál több alkalommal indított eljárásért az első fokú közigazgatási eljárásért fizetendő, általános tételű eljárási illetéket kell fizetni (3000 Ft).
Nem kell e-személyi, de szükség van ügyfélkapu regisztrációra. (Ha neked nincs, akkor gond, mert csak személyesen igényelhető magyarországi kormányablakban, okmányirodában. Néhány perc szokott lenni, de Németország messze van.)
ettol feltem :(
kossz a gyors valaszt.
szep napot!
januarban nennem kell magyarba es majd szemelyesen kerem ki
koszonom a valaszokat :)
Te dolgod, de ha ha úgyis mész kormányablakba, okmányirodába, szánj rá - tapasztalatom szerint várakozással együtt legfeljebb - 15 percet, és csinálj ügyfélkapu regisztrációt.
Évekig győzködtem a fiamat és menyemet. Feleslegesnek tartották. Hiába mondtam, hogy ha nem is érzik éppen szükségét, akkor is csináltassák meg. Ingyen van, 2 évenként bárhonnan online elvégezhető jelszócserét kell csinálni. Nem kér enni.
A fiam a csináltatás utáni második napon már intézett is ügyet vele a tornácon a hintaágyon ülve; a menyem is azóta többet is, az unokáimmal kapcsolatban is. Csak csodálkoztak magukon, hogy előbb miért nem csináltatták meg.
A fiam azóta rendszeresen jár Németországba, dolgozni. Persze, olyankor adódik intézni való, mikor ott van. És, milyen jó volt az ügyfélkapu regisztráció; ráadásul neki még több lehetősége van mint nekem, mert e-személyi kártyája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!