Mit csináljak, hogy nem bántsam a körmöm?
Figyelt kérdés
Már kiskorom óta piszkálom a körmöm. Nyáron elhatároztam, hogy nem fogom többet bántani, de nagyon lassan nőt. Ezzel nem lett volna baj, szinte észre sem veszem, hogy piszkálom és utána meg fáj is stb. Hogyan szoktassam magamat le erről?2017. nov. 30. 19:29
1/2 anonim válasza:
Nem értem pontosan. Letéped a körmöd? Vagy rágod is? Ha lány vagy, akkor ha kilakkozod, talán segít, ha fiú vagy, akkor pedig lehet átlátszó rossz ízű lakkot venni, éppen a körömrágás ellen.
De a legfontosabb, hogy ez valamilyen lelki problémára utal, sok minden lehet, gátlások, frusztráció, megfelelési kényszer, érzelmek elfojtása, szorongás stb. Elsősorban ezt kellene kideríteni, hogy miért "bántod" magad, és ebben az irányban elindulni a megoldáshoz (pótcselekvés elhagyása).
2/2 anonim válasza:
Én a körmöm melletti bőrt piszkálom sokszor. De csak az iskolában (a stressz miatt...). Az én megoldásom a körömlakk, mert akkor azt kapargatom le, nem pedig a bőrt sértem fel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!