Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha betöltöttem a 18 életévemet...

Ha betöltöttem a 18 életévemet és abba akarom hagyni az iskolát és egy estibe menni és elmenni otthonrol akkor beleszólhat a szülő hogy nem enged?

Figyelt kérdés

Igazság, hogy mondja anyum ha megyek ő is jön, nem vannak ellene csak ahoz a hazat elkene adni meg minden és apukám nincs ebbe nagyon benne, de külföldön dolgozik.

De én jovoevben betoltom a 18at és elakarok menni egy másik varosba és ott esti suliba és dolgozni akarok.

Lehet valami gond ezzel?? Van hova mennem(tesó), vagy barátommal elköltözni/bérelni egy házat és úgy.

Beleszólhat, mondhatja hogy nem? Vagyis ő dönti el akkor is??

2017. nov. 28. 15:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Onnantól kezdve hogy cselekvőképes felnőtt vagy, azt csinálsz amit akarsz. Nem biztos hogy az mindig mindenkinek tetszeni fog, de a te döntésed.

A családi béke viszont más kérdés, mert ha az megromlik akkor a szülő ugyanúgy nem köteles téged visszafogadni, eltartani, támogatni ha anyagi vagy bármilyen gondba kerülnél. Az amúgy még mindig kevésbé körülményes hogy befejezed az iskolát mert 1 évre vagy a végétől, mint hogy abbahagyod és majd megint be kell járnod estire befejezni azt az időt amit most kihagytál.

2017. nov. 28. 16:09
 2/2 A kérdező kommentje:

Mar csak 2 évem van,de ha plsuz szakmát akarok az +1 év és meg fel év egy másik.

De az estibe, állítólag atvennenek csak ott érettségit kapnék, de melette dolgoznek is. És utána elvégeznek egy-ket szakmát is ami ténylegesen tetszik.

2017. nov. 28. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!