Nem rég halt meg a jobbik felem, akivel azt terveztem, hogy együtt fogunk megöregedni, bármi is lesz. Az első hetekben tolongtak a jótevők, de már azt hiszem teher vagyok. Mit tehetnék, hogy valaki meghallgasson anélkül, hogy idegesíteném?
Egyszer-kétszer minden közeli ismerős elviseli, ha kibeszéled magad neki. Nem fognak megsértődni, megértenek.
Családtagoknak meg, úgymond, "szolgálati kötelesség" ilyen esetben az együttérző magatartás, amibe a panaszkodás meghallgatása is beletartozik.
Nyilván persze, ha nem terheled túl őket.
Köszönöm a támogatást és a megértő hozzászólásokat, fel is használom a lehetőséget:)
3-nak: egyszer-kétszer?! Olvastad? Pont ez a lényeg. És még azt is írtad, hogy ne terheljem túl őket. Én is ezt írtam, ez a problémám.
De nagyon örülök, hogy olyan emberek vesznek körül, akik velem együtt gyászolnak. Akik megértőek, pont őket nem akarom kiborítani. Idegenek is felajánlották a segítségüket, nagyon köszönöm.
Azt ajánlom ilyen esetekben talán ne ragadj klaviatúrát. Én nem egyszer-kétszer segítettem, hanem százszor, türelmesen. És amikor teljesen ki vagy borulva, akkor az égnek kiáltanád a szenvedésed! Szerencsére "jó embernek semmilyen föld híján nincsen".
Hát nem pont ezt írtad.
Ezért írtam, hogy egyszer-kétszer (vagyis, nem túl gyakran) meg fognak hallgatni. Ha naponta előveszed őket, az idegesítő lehet, de ha csak néha, az még belefér, nem fogják sajnálni tőled az idejüket. Minél közelebbi kapcsolatban vagy valakivel, annál több lelkizés fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!