Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az Aradi vezetéknév cigány?

Az Aradi vezetéknév cigány?

Figyelt kérdés

Apukámnak,apukám nővérének és a nagypapámnak elég barnás bőre van. A nagymamám és apukám másik lánytestvére viszont nagyon fehr bőrű. Az én bőröm inkàbb hajlik a kreol szín fele de abból is a nagyon világos barna fele. Az átlag fehérnél kicsivel sötétebb a bőröm. Az lenne a kérdésem hogy lehet bennem cigány vér illetve a családnevem is utalhat erre? Kerestem erre vonatkozó információkat de nem találtam.

A válaszokat előre is köszönöm!

2017. okt. 24. 21:27
 1/6 A kérdező kommentje:
Cigányos*
2017. okt. 24. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok egy családfa szakértő, de az "Aradi" vezetéknév szerintem arra utal, hogy valahol valamelyik ősör Aradon élt. Szóval ebből nem lehet megállapítani, hogy cigány volt-e.
2017. okt. 24. 21:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs, nem létezik cigány név. A cigányság minden országban a helyi kultúra részét képezi, még ha nem is annak a felső szintjét. A román cigány romános, az orosz oroszos, a spanyol spanyolos.

A magyar családnevek keletkezése nem túlságosan régi, s valamilyen tulajdonság a forrása.

Például településnév.

Az aradi - mint már írták - Arad város nevéből ered.

Vannak családnevek, amelyekre ráragadt a cigány jelző, de ez ostobaság.

Ezek főleg foglalkozásnevek (lakatos, kalányos), vagy testi jellemzők (sánta, balog).

Egyébként meg nem mindegy?

2017. okt. 24. 23:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Lakatos, oláh, kanalas, kolompár.. ezek tipikus cigó vezetéknevek. Aradiról még nem hallottam.
2017. okt. 25. 00:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Annyira tipikusak, hogy az ismerőseim között egyik ilyen nevű sem cigány.
2017. okt. 25. 07:03
 6/6 anonim válasza:

Aradi vagyok de én is gondolkoztam már ezen éshogy miért?

Rendes vagyok, őszinte de amilyen rendes olyan szemét is tudok lenni gátlástalanul és nagyonnagyon ritkán de szoktam hazudni ha olyan egyén van akit nem lehet levakarni vagy ha köcsög kötekedő szurkálódó kérdéseket tesz fel. Zenék véget is gondoltam ezt magamról, mert sok zene bejön: 80s, 90s, 2000s 2010s, a rock, a mulatós és a Kis Grófo féle is de az utóbbi kettőhöz hangulat kell. Sosem bántottam senkit de volt ember akit felraktam a falra vagy ráfogtam a kést, mert kihozott a sodromból [és erre igen kevés ember képes]. Volt, hogy valakinek a viselkedése, a kinézete, a beszéde annyira irritált, hogy úgy kiidegeltem mint még senki soha és páran mondták is, hogy rosszabb vagyok min 10 cigány.

2019. aug. 5. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!