Vannak olyan nevek-nem feltétlenül a magyar nyelvben, a világ bármely nyelvében-, amelyek egyszerre női-és férfi nevek is (lehetnek)?
Vannak, itt például grafikonon mutatja mely angol nevek hogyan változtak a történelem során és mikor melyik nemre volt jellemző az adása:
Alex
Leslie
Billy/Billie
Max-szerintem a Batman of the future-ben ez volt az egyik csaj neve; Maximilián és Maxima/Maxim
Al- mint a Bundy, és Elle, mint az a szőke csaj abban a filmben
Meg a Scooby Dooban volt olyan két csaj, akik Terry és Chis. A Terry pl lehet Teresa rövid változata, a Chris meg Christina
*ja meg még Allan vagy nemtom, ez kiejtve Elen, de szerintem lányban is van ilyen, nem csak Helen vagy Elena, hanem sima Elen is. Asszem azt valszeg így írják Ellen. Ja igen, van az a műsorvezető nő is , aki Ellen.
Meg van az a sorozat, hogy Dokik, azt hiszem, ott az Elliot lány név. Ja meg a Marty Mcfly-on én először csodálkoztam, de végülis lehet a Martinnak/ Mártonnak meg a Mártának is egyik változata. Szóval jó lehet fiú névnek is.
*Ja és bocsi,mégegy, valaki írta itt egyszer, hogy ismer fiú és lány
Jácint-ot is. És nem Jácinta lányban sem, hanem ő is Jácint.
A Jácint nem lehet uniszex név, mert csak férfinév. Egyedül a virágnévből asszociálnak arra hogy női név lehet.
Amúgy értelmesebb rákeresni ara hogy "uniszex nevek", mint tippelni.
Angol:
Alex
Leslie
Taylor
Tyler
Charlie
Sam
Bailey
Jamie
Rylee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!