Ajándékba adtam a barátnőmnek egy kiskutyát vissza kérhetek mert össze vesztünk mopsz nagy értékű én szerintem!?
Jó szívvel adtad?
Saját akaratodból, kényszer nélkül?
Visszautsítás nélkül elfogadta?
Ha a fenti kérdésekre 'igen' a válasz, akkor mi kérdésed alapja?
Vedd figyelembe, hogy nálunk tiltott műtét szájból segget csinálni!
Jogilag van lehetőség az ajándék visszakérésére, de ezek elég speciális esetek. Az ajándéknak nagy értékűnek kell lennie, mondjuk egy kocsi vagy ingatlan. Ok lehet az is, hogy ha nem kapod vissza, a létfenntartásod veszélybe kerül, esetleg az ajándékozott bűncselekményt követett el ellened. Akkor is visszakérheted, ha egy olyan feltevésre alapozva ajándékozol, amely nélkül nem tetted volna, pl. veszel neki egy kocsit, ha hozzád megy feleségül, de ő elfogadta a kocsit és kikosarazott.
Amit írtál, abból úgy tűnik, egyik eset sem áll fent, tehát visszakérheted ugyan, de nem kötelezheted, hogy vissza is adja. Amúgy mi a terved a kutyával, ha visszakapod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!