Ha csukott ajtónál alszok, tényleg kevesebb oxigént kapok?
Figyelt kérdés
Szüleimnek a mániája ez, hogy nem aludhatok csukott ajtónál, mert elfogy az oxigén a szobában. Szerintem ez úgy hülyeség , ahogy van, de valaki magyarázza már el hogy hogyan fogyhat el az oxigén 8 óra alatt egy átlag szobában! 2 főre, mert tesómmal alszok.2017. okt. 1. 22:27
1/6 A kérdező kommentje:
Ja, és 18 éves vagyok!
2017. okt. 1. 22:29
2/6 anonim válasza:
Eredetileg 3-an voltatok tesók, de egyszer már elfogyott a szobában az oxigén...
3/6 A kérdező kommentje:
Lakásban lakunk és minden este hallgathatom ahogy fogat mosnak meg tv-znek meg wc-znek
2017. okt. 1. 22:39
4/6 Varga Péte4 válasza:
Percenként 0,25-0,3 liter oxigént fogyaszt egy ember, eközben percenként 0,2-0,24 liter széndioxidot termel.
(Hársing László Élettan, kórélettan c. könyvéből)
A friss levegő 21% oxigént, és 0,04% széndioxidot tartalmaz. Ismerve a szoba térfogatát a fenti adatokból kiszámítható,hogy reggelre hogyan változik meg a szoba levegőjének az összetétele. Saccra mondhatom, hogy az oxigéntartalom nem csökken vészesen, viszont a széndioxid tartalom durván megnő. Hogy ennek mi a fiziológiai hatása? Google a barátunk!
5/6 Szabó Szabolcs 73 válasza:
Egészségesebb úgy aludni ha jól ki van szellőztetve előtte a szoba, de azért az erős túlzás hogy elfogy az oxigén. Gondolom nem egy hermetikusan zárt 2*2 m-es fülkében alszotok ?
6/6 anonim válasza:
Inkább a CO2 feldúsulása a gond, ami komolyabb problémákat is okozhatna. Szerencsére nem zárnak tökéletesen az ajtók, ablakok.
Szerintem javasold nekik, hogy elalvásig becsukod az ajtókat, ők meg, mikor lefekszenek, előtte óvatosan nyissák ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!