Miért van tele az oldal folyton ezekkel a kamu hirdetésekkel? Meg egy csomó más oldal is? Miért nem kapják már el ezeket a .. tudjuk miket?
"Ez mind szép, csak egy a gond:
ezen az oldalon 98%-ban ilyen átverős hirdetések vannak már nagyon régóta. "
Kíváncsi voltam és kikapcsoltam egy kicsit az adblockot. Konkrétan ehhez a kérdéshez a következő hirdetések jöttek be:
-emag -> szerintem mondhatjuk, hogy rendben
-kínai fogyasztó csodaszer -> na ez tényleg valami gagyi cucc lehet
-digitális fotókidolgozás -> szerintem rendben lehet
-kontaktlencse ->rendben lehet
-dragon of glory nevű játék erősen game of thrones-ra hajazó képpel -> rendben lehet
-world of tanks -> rendben van
-logischool -> rendben van
-egyedi képes ajándék -> rendben van
-szájápoló csodaszer -> nyilván szintén valami használhatatlan méreg
Ez 2/8, vagyis 25%, messze nem 98%. Akár le is tudom írni a relevanciákat:
-emagot sokszor nézem, mint más webáruházakat, rendszeresen vásárolok is
-fogyózok éppen, emiatt szoktam a témában keresgélni
-fényképezőgépet szeretnék venni
-egy optikai boltnak segítek ügyeket intézni
-játszok böngészős játékokkal
-wot-tal is néha
-sulit kerestem nemrég egy ismerősnek
-szintén a fényképezős téma
-pótfejet kerestem eletronos fogkeféhez
Azaz minden egyes hirdetésnek megvan az oka. Ugyanígy ha neked nagyrészt valami kamu baromságok jönnek elő, akkor arra hajazó dolgokat nézegetsz vagy te, vagy a családban/munkahelyen más. Erről szól az AdSense, hogy meglehetősen célirányos hirdetés legyen, azaz pl ne jelenjen meg nekem mondjuk egy álláskeresési oldal, mert egyáltalán nem keresek állást.
Én aztán biztos nem nézem őket, hanem itt szoktam szidni, mint a bokrot!
Ha a reklámkészítőknek ebből az jött le, hogy tetszik nekem, akkor még nem ártana tanulniuk kicsit.
Az mondjuk igaz, hogy nincs ekkora %, azóta jobban megnéztem.
"de ez illegális gondolom én , hiszen csalás átverés ?! És simán lehet nyilvánosan csinálni ?"
Nézd, teljesen nyilvánosan néznek értelmi zakkantnak nagyon sokszor és nagyon sokan. Büntetlenül.
Egy Maggi zacskósleves zacskóját linkeltem be. De a büdös életben soha nem az fő meg belőle, ami rá van fotózva. Átverés? Persze. De mindenki szemet húny felette.
Soha senki nem perelte még be a Maggit, hogy
"szégyenben hagyott, mert hittem a ráfotózott képnek, és meghívtam a Köztársági Elnököt ebédre, és Maggi levest főztem, de csak egy kis híg lötyit tudtam feltálalni neki ebédre, mert nem az lett belőle, ami rá van fotózva. Tessenek nekem az erkölcsi kárért kártérítést fizetni!!!"
Na, ezt eddig senki nem tette.
Miért?
Mert már teljesen hozzá vagyunk szokva az átveréshez.
A különbség az, hogy a levesporban az van, ami rá van írva a zacskóra, a fénykép meg csak illusztráció, hogy egy bűvészbe oltott zseni mit tud kihozni belőle, ha még 10-szer annyi igazi alapanyagot is hozzátesz.
A különböző átverős meg ezoterikus "termékek" viszont egy az egyben kamuk, és még örülhetsz, ha amúgy semmi ártalmas nincsen benne (mint pl. most volt életveszélyes mennyiségű higany egy homeopátiás gyerekjátékban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!