Wolswagen Polo Classic 1.4 benzines. Haza fele menet felment a vizhőfok 110 fokra. Mi lehet a baj?
Nekem is ilyenem van, ha minden igaz. (96-99-ig) És nekem is volt már ilyenem. Az volt a gond, hogy túl sok hűtőfolyadék volt benne, és mivel nem összenyomható a folyadék, csak a légnemű dolgok, ezért lökte ki a fedelet. Egyszerűen, túl sok volt a hütőfolyadék benne.
Remélem segítettem
A nagy fenét, bárcsak úgy lenne ahogy az előttem szóló írta.
A valódi helyzet az hogy ebben a tipusban (gondolom APQ motorkódú) egy elbaltázott műanyag termosztát van ami ha bekrepál darabokra töredezik, lezárja a hűtőkört és pillanatok alatt megfőzi a motort. Ez tipushiba! Ami a legjobb ha azonnal kicseréled a termosztátot a termosztát fedéllel együtt. Szerintem utángyártott Topran-t tegyél fel, az üvegszálas erősítésű műanyag és jobban bírja a hőt mint a gyári. Vagy a gyári cseh (CZ)-jelű Skodáé is jó.
Üdv, gépműhely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!