A nyúlnak és a macskának lehet gyereke?
Kint voltam az utcán s a szomszédunk ezt mondta: Tudtátok, hogy a nyúlnak és a macskának lehet gyereke?
Nagyot néztem. Ez igaz ? vagy csak kitaláció ?

Persze hogy lehet
Csak nem egymástól

nem sok az esélye, annyira más a két állatfaj genetikája. Ha véletlen sikerül vemhesülnie egy macskának egy nyúltól, vagy fordítva, akkor az a vemhesség nagy valószínűséggel megszakad, vagy halva születik az utód, de ha véletlen élő utód születik, az "torzszülött" lesz, és nem igen marad életben.
Itt max arra gondolhtak, hogy ha az anya nyúl/macska elpusztul ellés közben, akkor viszont az anyatej hellyel-közzel "kompatibilis", tehát pl egy anyamacska szoptathat nyúl kölyköket, illetve fordítva. Max igy lehetséges amit kérdezel, erre már láttam is példát.
De az, hogy pl az anya az egy macska, az apa meg egy nyúl (illetve fordítva), szerintem teljes mértékben ki van zárva.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!