Ha valaki ki akar rabolni, hogyan tudom ártalmatlanná tenni és jogilag ez minek számít?
Jogilag ez önvédelem.
A gyenge pontokat támadni, ami a halánték, az ádámcsutka, a gyomorszáj, valamint az ágyék. Halántékkal és torokta ütéssel mondjuk lehet ott is fog maradni, ha összetöröd az ádámcsutkáját:D
" feltételezem, hogy van nála kés"
Amíg csak "feltételezed", addig nem vagy életveszélyben, csak akkortól kezdve, hogy megfenyeget a késsel!
#feltételezem, hogy van nála kés, ami az én életem kioltására alkalmas#
Ez nem így megy! A feltételezés nem érvényes, mert ezzel az erövel bárkit agyonüthetsz, mert FELTÉTELEZED, hogy meg akart támadni, vagy FELTÉTELEZED, hogy van nála valamilyen fegyver!
Ha látod a fegyvert és ha fenyeget vele az illetö - azaz támadásra alkalmas pozicióban tartja -, CSAK akkor érezheted amgad életveszélyben. (Ha csak zsebéböl kilátszik egy kés nyele, az nem fenyegetö helyzet!)
Kérdező!
Gondolkodsz is azon, amit írsz?
"ártalmatlanná tenni"...
2 méter magas vagy?
jártas vagy valamilyen küzdősportban, ill. önvédelmi tecknikákban (crav maga, wing tsun, mui thai...) esetleg?
szolgáltál tengerészgyalogosként pl. afganisztánban?
Mert az "ártalmatlanná tételt" ekkor tudom reálisan elképzelni.
Persze, a büntetőeljárásunk egyik alapvetése, hogy a tetten ért elkövetőt BÁRKI elfoghatja.
Ugyanakkor senkinek sem javaslom, hogy megfelelő KÉPZETTSÉG és KIKÉPZÉS nélkül ilyet tegyen, mert rosszul járhat, nagyon rosszul.
Volt már emberölési ügyem, ahol úgy védtem a vádlottat, hogy az egész "csak" betöréses rablásnak indúlt.
ugyanakkor az egész felkészültséged semmit se ér, ha többen vannak és Te monjuk alszol, amikor jönnek....
Amit Te felvetettél, az mondjuk egy - egy elleni küdelemben lehetséges, ami a valóságban kb. csak a filmeken létezik.
Vagy gondolog, hogy aki be akar törni hozzád - és ebből él - az olyan hülye, hogy egyedül csinálja és akkor megy, amikor Te otthon vagy?
Még az alkalmi elkövetők is "figyelnek" alap dolgokra!!
Na az, meg hogy mi a realitása annak, hogy a fejbe vert rabló meghal, azt hagyjuk...
Kevesebb Walker, a texasi kopó - t kéne nézni és többet olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!