Az avokádó magot, hogy ültessem el?
Már megtörtént a csiráztatás. 4ből 1már nagyon szép. A gyökere és a szára is. A szára már közel 20cm.
Minden információ érdekel. Köszönöm.
Sajnos nekem csak normális ültetéssel van tapasztalatom.
Eddig minden avokádómagot csak kétharmadáig benyomtam a földbe és locsolgattam. Két hónapon belül egyetlen kivétellel mindegyik kihajtott. Így aztán érthető módon nem kellett külön ültetéssel foglalkoznom, hiszen eleve a földbe vertek gyökeret. Aztán ezeket a fácskákat elajándékozgattam, csak egyet tartottam meg, az már legalább tíz éves, terebélyes fa. Legalábbis a lakáshoz képest terebélyes.
A fogpiszkálós módszer bizonyára izgalmas, mert láthatod hogyan jön ki a gyökér, de én kockázatosnak ítéltem, mert egy friss gyökeret nagyon könnyű megsérteni és gondoltam nem annyira jó a növénynek se, ha a vízből hirtelen szilárd ültetőközegbe kerül, hiszen ez a természetben sem így történik. (Bár nyilván a természetben a fogpiszkálós csírázás esete se jön létre.) :)
Ettől függetlenül annyi tanácsot adhatok, hogy ha átülteted és a növény esetleg ledobná az összes levelét - ha ugyan van levele - ne rémülj meg. Ez a növény első 2-4 évében "normális", akár hónapokig is álldogál levél nélkül. Ha a családtagjaid megpróbálnának meggyőzni, hogy megdöglött, ne hidd el. Persze ha nyilvánvalóan elszárad a szár, akkor valószínűleg tényleg feladta, de pusztán a levéltelenség nem ennek a jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!