Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Középkori szakmák, amik...

Középkori szakmák, amik tűzzel vagy vízzel kapcsolatosak?

Figyelt kérdés

Középkori (féle) világ, az emberek vagy a tűz, a víz, a szelek, a hegyek vagy az erdő követői. Az embereknek a munkájuk is ezzel kapcsolatos. Nyilván akkor a víz követői hajósok, az erdő követői vadászok, a tűz követői pedig kovácsok, a hegyekhez írtam a bányászokat.Az erdő követőihez még írtam a gyógyítókat a gyógynövények miatt. De milyes mesterségek vannak még, amik kapcsolatba hozhatóak az alábiakkal? Válaszokat előre köszönöm!

-Tűz

-Szél

-Víz

-Erdő

-Hegyek

2017. aug. 15. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Tűz - Mutatványosok akik tűzzel zsonglőrködnek/táncolnak, szakácsok, biztosíthatják a fűtést egy-egy település számára

szél - írhatsz hozzájuk mezőgazdasági munkákat vagy akár péket (a malmok miatt), nem tudom milyen időben vagyunk de a hajózáshoz is hozzá lehet írni őket ha a hajók vitorláshajók.

Víz - tűzoltók.ezen kívül fürdőket üzemeltethetnek, besegíthenek a tűz követőinek a kovácsolásban (mert ugye a forró fémet le kell hűteni), halászat, esetleg víztisztítás

Erdő - fakitermelés, prémvadászat, különböző bőr/szőr ruhák készítése és eladása, ha az erdőn kereskedelmi út fut végig akkor dolgozhatnak mint felfogadható őrök (mivel ismerik az erdőt és az állatokat benne), szakácsok (a sok hús és növény miatt), a mezőgazdaságot is ide lehet venni, lehetnek földművelők

Hegyek: Ismét csak ha utak futnak végig a hegyeken lehetnek felfogadható őrök, bányászás ugye alap de szerintem vezethetnének körbe látogatókat egy-egy cseppkőbarlangban pl. Ismét csak nem tudom milyen időben vagyunk, modern, középkori vagy mi, de szerintem vicces lenne egy középkori nép ami csak turizmusból él :D

Sajna csak ennyi jut eszembe, remélem segítettem.

2017. aug. 15. 21:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Upsz, most láttam hogy középkori. Akkor minden mondatomat amiben nem tudtam az időt kitörlök ^^"
2017. aug. 15. 21:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Tűz: szénégetők,tűzoltók gyertyaöntő

Víz: halász, rákász, ladikos, révész, nádarató

Erdő: favágók, vadőrök

2017. aug. 15. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Nagyon jó ötletek. Különsen a tűz zsonglőrös, egyáltalán nem gondoltam rá. A többinél én is valahogy így gondolkoztam, szóval tökéletesen illik arra ahogy elgondoltam, köszönöm szépen! Hasznos minden amit írtál, mindenképpen használom majd. :)

A turizmuson pedig jót nevettem. Talán majd valahogy beleírom azt is :D

2017. aug. 15. 21:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Második válaszolónak is köszönöm! Jó ötletek. Tetszenek. Köszönöm szépen! :)
2017. aug. 15. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Külön kis történetet lehetne írni arról hogy hogy lehet jegyeket szerezni a barlangtúrára.

,,Én és Reginald az éves tombolahúzáson kaptuk a jegyeket. Kicsit véresek mert rögtön a lefejezések után tartották és három tehenet kellett eladnunk hogy ide tudjunk utazni, de megérte drágám, nem?"

Bocsánat, elragadott a képzeletem :DD

Még utoljára javasolnám a hegyekhez a zsoldoskatonaságot. A zord helyeken élő emberek gyakran mentek zsoldosnak mert ugye mást nem nagyon tudtak csinálni amivel pénzt kerestek.

2017. aug. 15. 22:06
 7/7 A kérdező kommentje:
Haha köszönöm! Majd meglátom, mit tehetek a középkori hegyi turizmussal :DD Valamiből meg kell élni
2017. aug. 15. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!