Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért tették kötelezővé az...

.,,.,,.,, kérdése:

Miért tették kötelezővé az iskolát?

Figyelt kérdés
Sokan mondják hogy régen kiváltság volt, mert nem sok embernek volt rá pénze, de miért nem maradhatott ez így? Szerintem ez így nem jó hogy elb*sszák a gyerekkorunkat!!! Arról nem is beszélve hogy aki kitalálta az valószínű hogy felnőtt volt, s neki már nem volt kötelező! És ne gyertek azzal hogy nem tudnék írni, olvasni, vagy ilyesmi, mert nekem erre semmi szükségem, vagy ha mégis meg akarnám tanulni akkor megtanulnám!!!

2017. aug. 13. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Mi van, uncsi a nyari szunet? Menj szepen vissza, tologasd a matchboxaidat tovabb.
2017. aug. 13. 18:02
 2/7 anonim válasza:
17%
Te egy idióta vagy. Nyugodtan mehetsz drogozni, bebaszni, tönkretenni magadat. Az iskola most is kiváltság, attól függetlenül, hogy kötelező. A tanulás és annak az eredménye a tudás most is kincs. A magadfajta autisták viszont általában kiesnek az iskolából - szerencsére. Mehetsz nyugodtan a híd alá. Tanulatlan senkiházikat sehol nem alkalmaznak.
2017. aug. 13. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Ha nem tudnál olvasni, hogyan értelmeznéd erre a kérdésre kapott válaszokat? Sehogy, tehát már nem tudsz az életben boldogulni. Akkor hogyan és miből tartanád életben magad? Csak mert aki az iskola miatt morog hogy ott kell ülnie egész nap és figyelnie, az ennek hiányában pont az ellenkező dologra lenne alkalmas csak: parancsokat teljesíteni és fizikai munkát végezni. Akkor meg az lenne a baj.

De te csak egy gyerek vagy akinek mindent a segge alá tettek és kifizettek a szülei így nincs rálátása hogy milyen világ van most. Nemhogy tanulni, továbbtanulni kell, de sokan az egyetem elvégzése se után tudnak elhelyezkedni, egzisztenciát kialakítani. Ha nem segít senki és pénzed sincs, akkor milyen sorsod lenne?

Majd pár év múlva rájössz hogy életedben az volt a legstabilabb és legnyugodtabb időszak amíg csak ültél a seggeden és hallgattad mit mondanak a tanárok.

2017. aug. 13. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
Nehezen értelek. Annyira szerettem tanulni - sőt szeretek is, bár már nem iskolában - mindig valamit megismerni! megérteni! A világon a legjobb! Ilyenkor, augusztus közepén már vártam az iskolát, amikor a könyveimet megkaptam, nekiültem és néhány nap alatt kiolvastam mind.:)))
2017. aug. 13. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem az iskola kötelező, hanem a tanulás. Otthon is tanulhatsz, vagyis lehetsz magántanuló. Nézz utána a köznevelési törvényben. (Nem adok linket, nyilván megtalálod, végig tudod olvasni, megtalálod benne a releváns információt, értelmezni is tudod, ha ennyire nincs szükséged az iskolára.)
2017. aug. 14. 21:01
 6/7 anonim ***** válasza:

"néhány nap alatt kiolvastam mind"

És akkor mit csináltál egész évben a suliban? Én betiltanám, hogy előre a gyerek kezébe adják a könyvet. Minden órán csak annyit kéne a kezébe adni, amennyire azon az órán szükség van.

2017. aug. 14. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
"mit csináltál egész évben" Tanultam. Csak kíváncsi voltam az új könyvekre. Ettől nem lett semmi hátrányom-előnyöm.
2017. aug. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!