A borjúra mondják, hogy boci, vagy a felnőtt tehénre, vagy mindkettőre?
Figyelt kérdés
Haverommal ezen vitázunk, mert szerintem csak a borjú a boci, szerinte meg a tehén is az :D2010. máj. 24. 14:44
1/10 anonim válasza:
sztem is csak a borjú a boci...
2/10 anonim válasza:
Mindkettőre mondják, mert ez nem egy hivatalos kifejezés, hanem a kisgyerekeknél használják, hogy így tanulják meg és ők a tehénre is bocit mondanak.
4/10 anonim válasza:
Azt,hogy most melyikre mondják nem tudom.De régen csak a borjúra mondták.A tehenet még a kisgyerekek is tehénnek ismerték. Gondolj a Mehemed-mondókára.
5/10 anonim válasza:
Mindkettőre, úgy, mint ahogy azt az egyik előző is írja, a kisgyerekek használják, akik minden ilyesféle képződményre boci mondanak XD
6/10 anonim válasza:
szerintem a kisgyerekek a tehéne nem mondják h boci, inkább hogy "mú" vagy "tehénke" vagy ilyesmi, lehamarabb simán tehén,a boci az a kicsi borjú ( szerintem) úgy ahogy a tyúkra sem mondják a kicsik, hogy csibe
7/10 anonim válasza:
A csibe más, mivel ez a gyerek tyúk, de a boci az nem a gyerek tehén mivel az a borjú. Szerintem minden gyerek bocit mond a tehénre, főleg ilyen 3-4évesen. Könnyebben is kimondják, mint hogy tehén.
8/10 A kérdező kommentje:
Jó a gyerekek más kategóriák, nekik a kutya nem kutya, hanem vau... :D De ha egy felnőttnek azt mondják, hogy boci, az nem borjúra gondol elsőnek?:D
2010. máj. 24. 20:19
9/10 anonim válasza:
felnőttre a baromállat kifjezést használják ilyenkor:O
10/10 anonim válasza:
A felnőttek általában nem mondják, hogy boci. De szerintem mindkettőre érthetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!