Nem fejlődők Sziasztok.12 eves vagyok 145 cm és 25 kg. mellem epp valami van. Mas 11 evesek sokkal fejlettebbek nalam pedig sokat eszek nem ertem miért?
Csak a mostani állapotoddal vagy elégedetlen, vagy régebb óta méregeted magad?
Például azt tudod, hogy milyen magas, és hány kiló voltál 3 hónapja, vagy fél éve?
Itt egy percentilis kalkulátor (az orvosok idióták a matekhoz, ezért bevezették nekik ezt a hülye fogalmat): [link]
A te adataiddal a 3%-os "percentilis" alatt vagy, ami azt jelenti, hogy nagyon sovány. Ez nem minden esetben jelent betegséget, de mindenképpen indokolja, hogy mutasd meg magad a gyerekorvosodnak (még ha egyébként nem is érzed rosszul magad)!
A cicid miatt ne aggódj, az én lányom is 12, neki is alig, az osztálytársnői közül is sokaknak alig. Emiatt nem kell aggódnod, "később nől, tovább tart". 😉 Esetleg kérdezd meg anyukádat, nagymamáidat (ha élnek még), hogy ők hogy emlékeznek, nekik mikor nőtt meg.
De a soványságodnak mindenképp a végére kell járni: aztán lehet, hogy elküld a doki kivizsgálásokra, és a végén mégis azt állapítják meg, hogy semmi bajod nincs, de akkor is, legalább megnyugszol.
Persze, ez érthető a korodban, ilyenkor szemérmesebb az ember, és ha a családotokban nem téma ez, akkor pláne. Azért jó lenne, ha tudnál valakivel (felnőttel) beszélgetni ezekről a dolgokról.
A soványsággal kapcsolatban azért is kellene lépned, mert a (női) mell nagy része zsírszövet, szóval ha tartósan súlyhiányos leszel, az is hátráltathatni fogja a "növekedésedet".
Remélem, egy orvos előtt nem szégyellsz beszélni a testedről! Keress rá a neten, vagy kérdezd meg a gyerekorvosodat, hol van a közeletekben gyermeknőgyógyászati rendelés. Lehet, oda sem ártana már elmenni. Az iskoládban felvilágosító órák voltak már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!