Ha egy 13 éves gyerek megemlíti az öngyilkosságot, azt mennyire kell komolyan venni?
Kedves Kérdező!
Konkrétumok hiányában csak általánosságban tudunk nyilatkozni.
Az Ön által említett kor egy gyermek életében igen érzékeny korszak, ui. már nem gyerekként, és még nem felnőttként tekint a világra. H ez az átmenet minimális zökkenőkkel történjen, a gyermekkorú érzelmi támogatása és fokozott (de nem elnyomó) szülői odafigyelés szükséges.
Csak azért kérdeztem mert én voltam az a 13 éves fiú (20 évvel ezelőtt)
Kellett írni egy levelet hogy látjuk magunkat 10 év múlva, én meg valami olyasmit írtam hogy "elvégzem a sulit, aztán dolgozni fogok, de lehet hogy öngyilkos leszek, mert szar az élet"
És akkor eszembe se jutott hogy a tanár szól a szüleimnek vagy pszichológushoz viszek. Viszont semmi ilyen nem történt, tanár elbeszélgetett velem, bár már nem emlékszem hogy miről, aztán ennyit volt... talán jobb is hogy nem szólt a szüleimnek meg a pszichológusnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!