Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Személygépjárműbiztosítás?

Személygépjárműbiztosítás?

Figyelt kérdés
2015 nyara óta van jogsim és még az év szeptemberében vettem egy autót. Elsőnek a KÖBE biztosítónál voltam, de váltanom kellett, mert ahogy letelt az egy év eneltek a biztosítás összegén! Most a K&H-nál vagyok és küldték a biztosítás papírt amin megint egy 10el többet kell fizetnem idén, mint 2016-ban. Hogy lehet ez? Nem kevesebbnek kéne lennie minden évben, vagy ugyan annyinak ???

2017. júl. 13. 17:39
 1/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Nem kevesebbnek kéne lennie minden évben"

Az alapdíjat bármikor emelhetik, ezáltal növekszik a díj akkor is, ha nő a bónuszod.

[link]

[link]

Kalkulálj, és köss másikat, ha máshol olcsóbb.

2017. júl. 13. 18:41
 2/7 anonim ***** válasza:
10%
A magyar rendszer gyakorlatilag nem díjazza a hűséget, arra öszötnöz, hogy minden évben biztosítót válts.
2017. júl. 13. 20:04
 3/7 A kérdező kommentje:
hát köszönöm szépen, hogy válaszoltatok! azért be fogok menni és rákérdezek majd, mert egy tízessel több, úgy hogy nem is okoztam balesetet stb... nevetséges!
2017. júl. 13. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
10%
Felesleges, majd megszokod. Amíg a rendszer gyökeresen nem változik, ez így fog maradni. Az új ügyfél komoly kedvezményekkel indul, amik a következő évtől már nem járnak, így jelentősen drágább lesz a biztosítás. Átmész másik biztosítóhoz, az első év olcsó, a következő már drága lenne, tehát ismét váltasz, akár vissza az elsőhöz - és ez így megy mindaddig, míg eleged nem lesz az egész országból és el nem költözöl Európába.
2017. júl. 13. 20:45
 5/7 A kérdező kommentje:
lol! hát köszi a tanácsokat! :)
2017. júl. 13. 21:33
 6/7 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"A magyar rendszer gyakorlatilag nem díjazza a hűséget, arra öszötnöz, hogy minden évben biztosítót válts."

So-so. Pár évvel ezelőttig tényleg így voltam, de most lesz 3. éve, hogy ugyanott maradok. Volt, hogy csak drágábbak lettek volna, most épp kemény 43Ft-ot spórolhatnék az éves díjon a váltással (épp váltási időszakban vagyok).

2017. júl. 13. 21:58
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az lehetséges, hogy a biztosító olyan mértékben emeli a díjat, hogy a bonus rendszerben történő magasabb fokozatba lépés messze nem tudja ellensúlyozni.

Üzletpolitikától függ.

Ha szűkíteni akarják a KGFB-s ügyfelek számát, akkor érzékelhető díjemelést végeznek, ha növelni akarják, akkor pedig kedvezőbb díjtarifát állapítanak meg.

Azt is szokták csinálni, hogy bizonyos jellemzőjü ügyfeleket igyekeznek elriasztani, vagy megszerezni. Ezek miatt szokott lenni, hogy ilyen témájú kérdések válaszolói adott biztosítót hírhedten drágának minősítenek, mások pedig a legkedvezőbbnek tapasztalják.

Az viszont, törvénymódosítás miatt, már több mint egy éve nem lehetséges (és MNB felügyeleti vizsgálat ellenőrzi is), hogy újonnan szerzett ügyfél számára kedvezőbb díjtarifát kínálnak, mint meglévő ügyfeleiknek. Ilyen viszonylatban a KGFB törvény csak egy esetben engedi a különbségtételt, ha az a folyamatos szerződésben levő javára tér el.

Tehát, jogszerűen már nem lehet az újnak kedvezni, csak a réginek. Sőt, az is szerepel a törvényben, hogy a díjtarifa értesítőben erre fel kell hívni a figyelmet.

Úgyhogy, már nem áll az, ami több válaszokban szerepel. Emiatt nem kell elköltözni „Európába”, mert, ilyen szempontból, itt van.

Elolvasható a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény

17. § (4a) bekezdésében,

23. § (3a) és (4a) bekezdéseiben, és

24. §-ában.

[link]

2017. júl. 13. 23:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!