Ha egy kiskorú gyerek nekemjön az utcán, dobál, vagy csúfolódik akkor felnőttként pofánvághatom?
Sem felnőttként, sem gyermekként, sem múmiaként, sem rendőrként.
Előző válaszhoz: az arányosság nem elvárás, de nincs is szó támadásról a kérdésben.
A pofon pedig támadás elhárítására sem alkalmas.
Sajnos a mai világban már nem nyúlhatsz hozzá, mert szegény hülyegyereknek sérül a lelki világa, vagy mi.
A szüleivel kellene beszélni, hogy neveljék meg csemetéjüket. Bár mostanság már a szülők is inkább a gyereküket védik, mindegy, mit csinál.
Valaki mesélje már el nekem, a másodikkal mi a baj?
Senki nem üthet meg senkit. A vázolt helyzet nem minősíthető támadásnak, amit el kell hárítani.
Aki megüt egy gyereket, az az én szememben nem ember.
Választ nem kaptam. A kérdésben az áll, jogi következményei lesznek-e. Ez egzakt módon megválaszolható.
Igen, bűncselekmény. Aki szerint nem az, s nullára lepontozott, annak gratulálok.
"Valaki mesélje már el nekem, a másodikkal mi a baj?
Senki nem üthet meg senkit. A vázolt helyzet nem minősíthető támadásnak, amit el kell hárítani.
Aki megüt egy gyereket, az az én szememben nem ember."
Na pont ezért kűdik a bokorban rejtőzködők a kiskorú Kolompár Dzsenifert az arra járó felnőttek b a sz t a t á s á r a, hogy aggyík pízt! De még biztatják is, hogy üssed, ha nem ad! És addig el ne menj mellőle, míg kétszázat nem adott.
A jogaikkal piszkosúl tisztában vannak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!