Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mensa IQ tesztet töltöttetek...

Mensa IQ tesztet töltöttetek már ki? nem éreztétek átverve magatokat? (nem az internetesre gondolok, hanem amire személyesen kellett menni)

Figyelt kérdés

2017. júl. 11. 13:42
 1/10 Gábor Dávid ***** válasza:
38%
nincs benne semmi átverés. csak egy csomó rosszindulat, amivel sokan viseltetnek a társasággal szembe. Én most írtam egy 135 pluszos tesztet.
2017. júl. 13. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Én egy picit. Nekem 132 jött ki, de minden más teszten (hivataloson is) 120 körüli értéket kaptam. Szerintem felfele csal, bár lehet hogy csak akkor jobb "állapotban" voltam, a többi teszt írása alatt meg épp rosszabban...
2017. júl. 13. 23:43
 3/10 Gábor Dávid ***** válasza:
100%
#2 szerintem inkább arról van szó, hogy ide jobban ide figyeltél, mert nagyobb a tétje. Én a mensa adaptív tesztjét, illetve játékos tesztjét pl nem tudom teljes erőfeszítéssel kitölteni, mert nem érzem át azok súlyát.
2017. júl. 14. 16:23
 4/10 A kérdező kommentje:

nekem az volt vele a bajom, hogy túl egyszerű volt, pedig azt ígérték, hogy nehéz lesz és hogy sokkal durvább, mint az internetes változat. mintha arra mennének rá, hogy minél több tag legyen

hogy az mér jó nekik azt nemtom

2017. júl. 18. 17:04
 5/10 Gábor Dávid ***** válasza:
64%
Kb ugyanolyan nehéz volt, mint a netes. Jó persze a szervezetnek jó, ha sok tag van, mert így is csak 130ezer mensás van a világban. De amit csináltok az tényleg összeesküvés elmélet, bármennyire is lepontoznak itt.
2017. júl. 19. 07:57
 6/10 anonim ***** válasza:
A teszt egészének nem kell nehéznek lennie, max az utolsó párnak. Egyre nehezedő kérdések alapján megnézik h meddig jutottál, azaz nehézségre a netes 125-ig mérő és a személyes 135 ig mérő 95%-ban megegyezik.
2017. júl. 23. 09:04
 7/10 anonim ***** válasza:

"Szerintem felfele csal" haha :D ha az csalás, hogy más a szórása a két tesztnek, akkor igen, csal a mensa

azt hiszem a mensa teszt eredményénél 15 a szórás

egyébként ha voltatok személyesen tesztet írni, ott elkellet, hogy hangozzon, hogy nagyon sok fajta intelligencia létezik, a mensa féle teszt pl. azt a fajtáját méri, hogy hogyan reagálsz új helyzetekre

Egyébként én nem éreztem átverve magam. A feladatok egyre nehezedtek, ami fontos ennél a tesztnél szerintem az időkorlát, mert a legtöbben egy bizonyos idő alatt kitudják kombinálni a megoldást, de a 40 perc azért erősen lekorlátozza ezt a lehetőséget.

2017. júl. 23. 13:11
 8/10 Gábor Dávid ***** válasza:
a 130 +, 135 + az emberiség 98 százalékának sok, de egy mensa szintű ember ezen elég könnyedén lép túl. A végére tényleg benehezedett kicsit. Amúgy ez a teszt, én úgy tudom, hogy tud elvileg magasabb iq-t is mérni. Már mint más high IQ társaságok a mensa tesztek egy bizonyos fajtáját elfogadják beugrónak, és az a társaság 140 felett keres bőven. Persze torzul már abban a tartományban az eredmény.
2017. júl. 24. 14:03
 9/10 Kapitány_úr ***** válasza:

Én, személy szerint, nem tartom sokra a MENSA teszteket. Nagyon gyerek cipőben jár még. De maga a szervezet azért van, hogy kutassa az intelligenciát, szóval fejlődik. Azonban olykor megdöbbenést váltott ki belőlem a vezetőségből való tagok némelyikének lekezelő, okoskodó stílusa, mikor anno kutatáshoz kértem volna segítséget, 3-4 kérdés keretében.

Ajánlanám Cooijmans tesztjeit. Átfogóak és sok helyen (országokban, társaságokban, szervezeteknél) akceptáltak. 15-ös szórásban számol, és megbízható eredményeket ad. Cooijams az alapítója pl. a Glia High Range Society-nek is, és sztenderizálnak már teszteket a 140+ tartományra is (mint írom: 15-ös szórás szerint). ...van elég referenciájuk hozzá.

(Magam is töltöttem ki az ő tesztjét is. Persze ne rögtön a High Range-dzsel kezdd!)

2017. nov. 7. 18:31
 10/10 Kapitány_úr ***** válasza:

Lemaradt:

Természetesen ha valakit érdekel a téma, igenis támogassa a hazai MENSA kutatásait. Az IQ ismerete pedig... fontos, igen, és nem feltétlenül az önbizalom miatt, inkább az önismeret miatt, s önnön életünk jobb megértése végett. Viszont meg kell érteni, hogy mindez csak eszköz, egy képesség. És az Isten szerelmére, tanuljátok meg ti mind, akik az IQ-tokat méregetitek, azt, amit a "Forrest Gump" c. film mondd: nem a képességeid, vagy az adottságaid határoznak meg, s nyújtanak rólad értékítéletet, hanem azok a döntéseid, hogy mire használod őket.

2017. nov. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!