Hogy állíthatom be Facebookon, hogy senki ne tudja likeolni a profilképemet és ne jelenjen meg az idővonalamon, hogy megváltoztattam?
Kiegészítés:
Valahogy nekem sosem volt ilyen problémám. Néha megváltoztatom a profilképemet. Kommentálják néhányan, néhányan lájkolják. Lényegtelen. Negatív kommentek nem jönnek. Miért jönnének, hiszen az ismerőseimről van szó, akik azért ismerőseim, mert valami összeköt minket? Oké, vicces, vagy jogos kritikák jönnek, de van humorérzékem, és önkritikám, így nincs gond belőle. Ha valaki meg indokolatlanul és agresszíven ellenszenves velem szemben – amire talán egy példa volt, akit csak szegről-végről ismertem –, azt meg egyszerűen törlöm az ismerőseim köréből. (Nem kell mindenkinek ismerősnek lenni Facebookon, akit valóban ismersz is.)
A profilkép arra jó, hogy könnyebben be lehessen azonosítani valakit. Így célszerűen téged kell, hogy ábrázoljon, lehetőleg az arcodat mutassa és ne egész alakos fotó, vagy kismacska legyen. Lehetőleg normális helyzetben ábrázoljon. (A kreatív hajlamokat érdemes máshol kiélni.) Mivel az ember ritkán változik nagyon, így a profilképet sem kell sűrűn cserélni. Én jó, ha két évente cserélem le egyszer, mert ennyi idő alatt valamennyit változik a kinézetem.
> már nagyon elegem van az összes kamu kommentből
A kamu kommentet nem tudom értelmezni. Mitől kamu? Hogy hazudik? Akkor arra az igazsággal lehet higgadtan válaszolni. Hogy nem tetszik a vélemény? El kell fogadni, hogy az embereknek eltérő a véleménye, ettől nem lesz kamu, maximum nem tetsző komment. Hogy nem az írja, aki valójában az ismerősöd. Az ilyet meg törölni kell az ismerősök közül.
> meg ebből az egész like-gyűjtésből
Fogalmam sincs, a legutóbbi – másfél éve feltöltött – profilképemet hányan lájkolták. Nagyságrendileg sem tudnám megmondani, hogy ez most 5 vagy 10 vagy 30 ember volt-e. Mások profilképe esetén meg végképp nem tudom, hogy hányan lájkolták. Esetleg megnézem, ha úgy van, de a lájkok számát nem figyelem. Miért tenném? A lájkok száma nem reprezentál semmi valós tulajdonságot. A több lájk nem jelenti azt, hogy valaki szebb, jobb, okosabb, bölcsebb, kedvesebb. A lájkok száma nagyban függ az ismerősök lájkolási szokásaitól, így irreleváns.
Ha eleged van a like-gyűjtésből, akkor ne tegyél semmit a több lájkért, és ne foglalkoztasson, hogy ki hány hüvelykujjat gyűjtött össze. Az egész ellen nulla energiabefektetéssel tudsz tenni, egyszerűen ignorálod a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!