Miből áll pontosan egy német középszintű szóbeli érettségi?
- Húzol egy borítékot,amiben 3 feladatrész van.
- Az első rész azt hiszem 5 kérdésből áll a témakörhöz kapcsolódóan,pár mondatban választ kell adnod rájuk.
- Ezután következik a vita. Eldöntheted hogy a szituáció mellett/ellen fogsz érvelni.
- Kifejtősebb téma.
Ma érettségiztem németből:
Első rész: Egy témához kapcsolódóan 6 kérdést tesz fel a vizsgáztató, amire egy-két mondatos választ kell adni
Második rész: szituációs párbeszéd, pl, boltba kell vásárolnod, orvoshoz menned vagy hotel szobát rendelni (előző válaszoló, érvelés csak emelten van, közepen nem kell)
Harmadik rész: Kifejtős téma, 5 percig kell beszélni négy irányító kérdés alapján
Fontos, hogy mind a három rész különböző témához kapcsolódik, pl, nekem az első rész a továbbtanulási terveimről szólt, másodikban egy panzióban vettem ki szobát, a kifejtősben pedig a napirendemről kellett beszélnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!