Mi a véleményed a kávementes mobil kijelzőkről? Nem lesz nehézkes a használatuk?
Érteni vélem, mi a cél. Ugye mindenki örül egy nagyobb kijelzőnek. Könnyebb kezelni, hiszen a nagyobb képernyőn az ikonok, különböző elemek is nagyobbak, így kényelemesebb használni. Tehát a nagyobb képernyő jó.
Viszont a nagyobb telefon már nem jó. Nehezebb egy kézzel használni, zsebre vágni, ráadásul mechanikai szempontból sem előnyös. Tehát a nagyobb telefon nem mindig jó.
Ergo a cél minél kisebb telefonon minél nagyobb kijelző. Ez okozza, hogy a készülék felületének minél nagyobb aránya legyen aktív kijelző, ami a káva méretének csökkenéséhez vezet.
És igen, valóban ára van ennek, mert így az ember nagyobb eséllyel nyúl hozzá a kijelzőhöz a készülék oldalán, sokkal kényelmetlenebb ilyen szempontból. Bár szoftveresen lehet trükközni, valamennyire védekezni ez ellen, de az ilyen véletlen érintésektől 100%-ig nem véd.
Aki mindenképpen nagy képernyőt akar, de kis telefont, az megérdemli, hogy megkapja. :-) Akit viszont nem zavar annyira, hogy a telefon egy kicsivel nagyobb, az meg tud venni olyan tokot, ami kvázi egy kicsit szélesebbé teszi a telefont, így a probléma megszűnik.
(Anno nekem volt egy Galaxy Note 4. Jó nagy telefon volt, de engem nem zavart. Viszont egy céges pályázat keretében kaptam a cégtől jelentős hozzájárulást egy esetleges telefonvásárláshoz, így vettem egy S7 Edge-t. Önmagában nem kényelmes a kvázi káva nélküli telefon, de vettem hozzá egy kinyitható tokot, aminél a készülék oldalán a szilikon borítás ad 1-2 mm extra „kávát”, és így más semmi problémám nincs ezzel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!