Megadhatom a Posta címét rendelésnél, ha nem akarom, hogy házhoz szállítsák a csomagomat?
A WEB-áruháztól függ.
Van, amelyiknél sokféle lehetőségből lehet választani: házhozszállítás, munkahelyi átvétel, pick-pack pont átvétel (Mol-, posta, COOP üzlet, INMEDIO, automata); van, amelyik csak egyetlen futárszolgálattal áll szerződésben és csak házhoz szállít; van, amelyik postán, csomagként küldi a rendelést.
Ahhoz, hogy postán maradó lehessen, vagy postán kell feladni, vagy MPL futárnál. Ha ezek legalább egyikét kínálja választáskor a WEB-áruház, akkor cím lehet: postán maradó.
És, van értesítés arról, hogy megérkezett a küldemény, és átvehető; ugyanis „Postán maradó”-ként címzett postacsomag címiratán – a postacsomag érkezéséről szóló tájékoztatás teljesíthetősége érdekében – a feladónak fel kell tüntetnie a címzett SMS fogadására alkalmas mobil rádiótelefonjának belföldi hívószámát; emellett feltüntethető a címzett e-mail címe is.
Lásd: [link] 36/123 oldal
Akkor két külön dologról beszéltünk.
Én külföldről szoktam rendelni postán maradóra. Kizárólag a nevem és a postahivatal címe szerepel a csomagon. Semmilyen értesítést nem kapok, hiszen a csomagon nincs is erre alkalmas információ. Egy olyan postahivatalban szoktam átvenni a csomagokat, ami 15 kilométerre van a lakóhelyem szerinti postától, tehát még csak névről sem ismernek. Értesíteni esélyük sincs. A feladónak szintén nem szabják meg, hogy mit kell címiratban feltüntetnie, hiszen a címet én adom meg neki, és ő nem kerül kapcsolatba a Magyar Postával.
Tehát az eredeti kérdésre tapasztalatból az a válasz, hogy _külföldről_ biztosan tudsz postán maradóra rendelni olyan módon, hogy a kutya sem fog értesülni róla.
Belföld - belföld viszonylatban is lehet. Értesítés nincs.
(szintén tapasztalat alapján)
Itt kiválaszthatod az adott Posta adatait a címzéshez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!