Valaki beszólt hogy minek járok edzeni 14 évesen, jogosan?
> A srácnak igaza van?
Miben? Hogy egy teljesen jogos kritikát képtelen volt elfogadni, helyette támadó álláspontra helyezkedve bármilyen érvet felhoz arra, hogy mindenki hülye, csak ő a helikopter?
14 éves korban edzeni talán valóban kicsit korai. Nem azért, mert szólnak ellene érvek, hanem mert nem szokványos. Én 14 éves koromban néptáncos voltam, nagyon keményen nyomtam. Persze más ez, mint az edzés – kevésbé az izomerőt fejleszti, de annál inkább az állóképességet, mozgáskoordinációt, ha csak a „sport” oldalát nézzük –, de az sem kevésbé munkás.
> A teremben szerintem ha zavarok is valakit azt csak a korom zavarja
Ha így van, akkor ez nem a te, hanem az ő problémájuk.
> viszont nem szeretném hogy középsuliban már az elején piszkáljanak mint eddig, és ezért szeretnék megváltozni
Ez viszont nem biztos, hogy ennek a függvénye. Középiskola első osztályban volt egy vézna osztálytársunk. De nem is ez volt az, ami miatt néha ugrattuk, hanem valahogy olyan esetlen, szerencsétlen volt. (Nota bene összetartó osztály voltunk, nem volt ebben rossz szándék, amúgy nagyon jól kijöttünk egymással.) A srác elkezdett gyúrni, de valami nagyon keményen. De hiába nyomott ki fekve pár év elteltével 200 kg-ot, attól még ugyanolyan esetlen, szerencsétlen maradt.
Én meg hiába táncoltam heti 2*3 órát + fellépések, edzőtáborok, én sem tudtam hízni. (Én nem, nem azért, mert a gyomrom kicsi, ez kvázi hülyeség.) Igaz, hogy hosszútávfutásban mindenki elmaradt mögöttem, a legtöbb dologban – a fekvőtámasztól a kötélmászáson át a gyűrűgyakorlatokig – jóval átlag felett teljesítettem, a 175-176 cm melletti 54-55 kg-ommal meg is kaptam egyszer, hogy olyan vékony vagyok, hogy táska *nélkül* nem férek ki az ajtón. :-) De valahogy engem istenigazából senki nem piszkált emiatt, de ez nem a súlyomból, vagy erőmből fakadt, hanem a habitusomból.
Jah és arról szólva amit írtál arról a vézna gyerekről, engem nem zavar ha ugratnak, vagy hülyéskednek velem, mert természetesen nem az egész osztály beszél rólam a hátam mögött meg stb., csak ha ütögetnek meg rugdosnak, akkor az elég zavaró.Valószínüleg az önbizalomhiány miatt viselkedek teljesen máshogy emberek között mint általában, és ezért csinálok talán furcsa dolgokat így magamnak okozva a bajt, ebben nem vagyok biztos, de lehet így van.
Mégegyszer köszi a kielégítő választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!