Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Segítene nekem valaki meg...

Nicsnevem kérdése:

Segítene nekem valaki meg írni egy beszédet a szerenádra?

Figyelt kérdés
Pénteken lesz a szerenádozás a 12.-nek és nekem kell beszédet mondanom de nem jön az ihlet. Segítene nekem valaki ?

2017. máj. 17. 11:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Kedves barátaim, mélyen tisztelt végzősök, kik bajtársként küzdöttetek oly sok témazáró és feleltetés során!

Hatalmas megpróbáltatáson vagytok túl, így méltán nevezhetitek magatokat hősöknek, nagy betűkkel írják majd neveteket középiskolánk szent kódexébe. Karót kapott társaitokért ne most üljetek halotti tort, vigadjatok diadalatok okán.

Habár a végső megpróbáltatás még hátra van, az ősi harc a jó és rossz között. A szavak csatája lesz ez, melyet bölcsességetekkel és nagy tudásotokkal. Nem állítom, hogy könnyű lesz, sőt! De ha megteszitek, a költők hősi eposzban éneklik majd meg tetteiteket, melyet mindenki ismerni fog, ki csak valaha élt. Tanodánk új növendékei minden reggel kórusban szavalják majd el, ily módon hallhatatlanná téve neveiteket. És persze jutalmatok sem marad el, saját sárkányotok legyőzéséért, mindenkinek kijut majd a jóból: varázslatos készülékek, melyek megnyitják nektek a világot bárhol, nemes telivér paripák ménese, csilingelő arany érmék... és még sorolhatnám. Ám beszédem így is túl hosszúra nyúlt, folyjon hát a távol-keleti mézédes bor, serkenjenek a szolgák a sültekkel, kezdődjék a vigadalom!

2017. máj. 17. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!