Milyen jogot sértek azzal más telefonját használom de azzal a tudattal hogy egy barátomé aki viszont megengedte?
Ha nem vall ellene senki akkor nincs tanú.
Ha nincs tanú, akkor a két fél állítása van egymás ellen.
Ha nincs bizonyíték sem, akkor ügy sincs és ennyi.
Ha valaki nem látott egy eseményt, csak hallomásból értesült róla, az nem tanú. A tanú az, aki elsődleges információval szolgál.
Pl. elmondod nekem, attól ne leszek tanú, vagy akik itt olvassák, azok sem.
Ha én bevallom hogy lelőttem valakit, de nincs ellenem semmi bizonyíték, akkor nem is vagyok gyilkos jogilag. Írnak egy jegyzőkönyvet róla, esetleg eljárás indul. De ha semmi sem támasztja alá a vallomásom, akkor még gyanúsított sem leszek az eljárásban.
Akár találhatnak egy kazal hullát is, de ha nem lehet bebizonyítani hogy én tettem, akkor bizonyíték hiányába dől az eset.
Ha meg hulla nincs, akkor bűncselekmény hiánya lesz. Hiszen bárki mondhatja hogy megölt valakit.
A hozzátartozó pedig attól függ hogy kinek a hozzátartozója. Ugyanis előszeretettel hagyják figyelmen kívül elfogultságra hivatkozva.
Pl. volt egy közlekedési esetem, én vezettem, a szüleim utasok voltak. Alapból kizárták a tanúzásukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!