Miért nevezte Kossuth Lajos Széchenyit a legnagyobb magyarnak?
Hanyagságból és trehányságból mindig 2-es voltam Töriből.
De ha jól emlékszem, nem azért nevezte a legnagyobb Magyarnak, mert Széchenyi felajánlotta az országnak aa... milyeit is? Nem adományait, hanem... a vagyonának nem'tom hány százalékát... a lényeg az, hogy valami hatalmas, majdhogynem a fele vagyonát az országnak adta, hogy egyetemet épüljenek, vagy valami hasonló. Most nincs kedvem kikeresni a goggle-ból, de valami ilyesmi volt a'sszem. Földjeinek, vagy birtokainak nagyobb részét adta az országnak, vagy már nem'tom...
Ó, már megint itt egy Nyelvtanszakból diplomát szerzett ember, hogy mennyien is vannak ebben az országban ilyenek!
Szánalomra sem méltó, hogy te még mindig itt tartasz... no nem baj, meghagylak téged a te kis sajátos világocskádban, az egyszemélyes birodalmadban :) Ki vagyok én, hogy kimozdítsalak téged a komfortzónádból, te nagyon, de nagyon buta ember? :)
Sajnálni tudlak csak, hogy abban leled az örömödet, hogy belekötsz a szlengbe. Tényleg sajnálatra méltó vagy... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!