Miért is az Assasinok a jófiúk?
ez kb ugyan olyan, hogy a 10 parancsolat egyik pontja a "ne ölj" a keresztes háborúkban meg "isten nevében" öltek.
képmutatás az egész.
Én nem hiszek, hanem tudok dolgokat.
Egyébként minden ember különleges a maga módján:)
Az assassinok és templomosok közötti ellentét a filozófiájukra, a gondolkodásmódjukra vezethető vissza. Mind a kettő hasonlóan működik mint a kommunizmus. Papírra vetve jól hangzik, megvalósítva viszont beláthatatlan következményekkel járhat.
A templomosok abban hisznek, hogy az embereket irányítani kell, és hogy valamilyen szinten maga az arctalan tömeg tudat alatt igényli azt hogy vezessék. Valamilyen szinten igazuk van. Vannak jogok amikkel nagyon vissza lehet élni, mint például a szólásszabadság (akit érdekel mire gondolok, az nézze meg a God Bless America című filmet). Vannak dolgok amiket nem szabad a népre bízni és hozzáértő embereknek kell intéznie. A baj csak ott kezdődik, hogy a templomosok a saját kezükben akarják tartani a hatalmat. Hányszor volt annak jó vége, ha valaki kierőszakolta az abszolút hatalmi rendszer kialakítasát és nem saját magát tette meg annak vezetőjének? Viszont szerintem egy szilárd diktatúrával semmi probléma nem lenne, ha az emberek érdekeit nézik, de ez ugye kicsit azért idealista gondolat.
Az assassinok nézete épp ennek az ellenkezője. Ők nem a közösség, hanem az egyén érdekeit tartják szem előtt. Azt, hogy az ember gyakorolhassa a természetes, emberi és polgári jogait, hogy a fennálló rendszer szolgálja őt és ne ő a rendszert. Azonban ennek a "társadalmi" berendezkedésnek is van szélsőséges oldala, ezt nevezzük ugye anarchiának. A túlzott szabadságot is lehet rossz dolgokra használni, ez főleg a kapitalizmusban nyilvánul meg, ami tulajdonképpen arról szól, hogy a gazdaságban az erősebb felemelkedik, a gyengébb elbukik (vagy felvásárolja az erősebb). Mivel az assassinom csoportja elég nagy és azért ők is rendelkeznek azért befolyással, az általuk megteremtett szabad világban a túl nagy szabadsággal simám vissza tudnának élni.
Én inkább a templomosok mellett vagyok, de ezt senki ne értse úgy, hogy Sztálin vagy Hitler a példaképem. A legjobb megoldás szerintem a két fél közötti megegyezés lenne, de az emberi gyarlóságnak hála szerintem erre semelyikük sem lenne képes.
Érdekesség azonban, hogy a valóságban, az igazi templomosok és assassinok között volt egy időszak, amikor megegyeztek egymással és a templomosok segítették az assassinokat. Pedig nagy volt a különbség ott is. A lovagok a nyugati keresztény világ nehéz fegyverzetű elit alakulatát képezték, míg az assassinok az arab, muszlim területek besurranó gyilkosai voltak.
Egy szó mint szász. Nem az emberek által megalkotott és követett gondolkodásmódok a rosszak, hanem maguk az emberek. Akármelyik félt is nézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!