Zongora kottában a jobb kéznél egy triola van, bal kéznél két nyolcad, hogy tudnám ezt gyakorolni?
Ez egy elég nehéz helyzet, de ki lehet gyakorolni. Én is egy ilyennek nézek elébe, lassan egy Debussy Arabesqueben :D
Az a lényeg, hogy az egyik kéznek teljesen automatikusnak kell lennie, azt csukott szemmel, meg mindenhogyan tudni kell... Talán a bal kezet érdemes így kigyakorolni (szerintem). És természetesen borzasztó lassan kell összeereszteni először a két kezet. És akkor jön a közös többszörös, ugye 6-nál fognak találkozni...
Sok sikert :D
Hát most belegondoltam ebbe a kijelentésembe... Őszintén fogalmam nincs :D
Most próbáltam én is itt elemezni, az az igazság, hogy nekem ezt a zongoratanárom mondta, én meg teljesen egyértelműnek vettem, hogy ez természetes, hogy így van :D
Viszont most belegondoltam, és egyértelmű, hogy minden negyed értéknél találkoznak.
Na de könnyen elképzelhető, hogy ezen a számolós téren mondok baromságokat, de az biztos, hogy automatizálni érdemes az egyik szólamot. Meg szerintem egy metronóm is sokat segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!