Ha én az utcán kiveszek egy reklámújságot valamelyik ház újságtartójából, az lopás?
Dehogy, ingyenes szórólap, az újságot kinyomtató és jogtulajdonosnak teljesen mindegy kihez jut el a reklámjuk, a lényeg, hogy eljusson, sőt! Ha elveszed azért mert érdekeset láttál benne, akkor tuti nem a szemetesbe kerül, tehát cél ért a reklám, amiből jó eséllyel vásárlás is lesz.
Az újság tulajdonjoga azé, aki kinyomtatta és terjeszti. Ő biztos nem fog lopással vádolni, ha ésszerű mennyiséget elveszel.
-Valamelyik ház újságtartójából? Nem lopás.
-Valakinek a postaládájából? Na ez már necces.
Igen, olyan újságtartóból, amihez nem kell bemenni a kapun, ezek a kapualjban szoktak lenni valamilyen dobozban, kosárban stb. és a járókelők számára elérhetők.
Persze, hogy a reklámújság kiadójának teljesen mindegy, ki érdeklődik a reklámozott termékek iránt.
Ámde amit én kiveszek az utcán, az nem nekem volt szánva. Így valakinek nem jut a lakók közül, akit esetleg szintén érdekelnének a reklámakciók.
Hát most ezért nem tudom, még illem-szinten sem, hogyan értékeljem ezt a cselekedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!