Szeretnék megtanulni gitározni, de nem tudok énekelni. Mit tegyek?
Semmi köze az énekhangnak a gitározáshoz!A gitár egy hangszer, épp úgy, mint a hegedű vagy a zongora stb.
Tudni kell játszani rajta, de nem kell énekelni is>
Hulyeseg, nem kell tudni enekelni hozza. Ha erdekel a gitar akkor kezdd el.
Egyebkent meg lehet hogy nem is csunya a hangod, csak nincs onbizalmad. de ez fuggetlen tema.
El nem tudom képzelni, honnan szedték ezt a szüleid... Természetesen, ahogy a többiek is írják, nem kell tudni énekelni ahhoz, hogy meg tudj tanulni gitározni.
Csak pár példa:
- [link]
- [link]
- [link]
Szerintem mind tudnak gitározni :) És egyikük sem énekel.
Komolyan nem értem, miből gondolták ezt a szüleid.
valószínű énekelni is szeretne a kérdező...
*
Kezdj csak el bátran gitározni, menj tanárhoz!
-
"szerintem csúnya a hangom"
Szerinted. Kodály Zoltán szerint pedig az éneklés fejleszthető, szerinte pl "botfülű" sincs, csak úgymond elfedett a hallása- mindenkinek ki lehet tisztítani a hallását, az énekhang meg hangképzéssel fejleszthető.
Bátorság!
igen #6, de én azt éreztem ki a bátortalan kérdező kérdéséből, hogy ő szeretne énekelni is...
ezért írtam, hogy szerintem nincs akadálya, ha szorgalmasan gyakorol. (megj.: zenetanárok tudják, hogy a legnehezebben az javítható, ha valakinek nincs ritmusérzéke - ennek mélyen nyugvó oka van.)
Ismerek olyat, aki hangszál problémával született, és mégis megtanult gitározni.
Akkor most milyen összefüggésről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!