Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Repülőgép házilag?

Repülőgép házilag?

Figyelt kérdés
Kicsit furcsa lehet, de szeretnék építeni egy egymotoros, kb 4 méter hosszú egyszemélyes repülőgépet, főként fából és PVC-ből. YouTube-on sok ilyen videót néztem már, de most elakadtam: milyen motort kéne hozzá használni? Olyat is láttam, hogy valaki láncfűrész motort használt. Megfelelő légcsavarral beválhat? Ha valaki jártas a témában, kérem írjon. A válaszokat előre köszönöm.

2017. márc. 27. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
A youtube-on sok örökmozgóról készült videót láttam már. Mégsem akarok örökmozgót készíteni.
2017. márc. 27. 22:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem azért akarok repülőt építeni, mert a YouTube-on láttam egy videót, először kitaláltam, aztán néztem róla videót. Értelmes válaszokat várok.
2017. márc. 28. 15:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Túl bonyolult, túl időigényes, túl drága, túl nagy szakértelmet igényel,túl veszélyes. Ráadásul nem kapnád meg az engedélyeket hozzá, hogy repülhessen a gép, az még külön téma, ha sikerülne is, akkor neked kellene pilótavizsgát tenned.
2017. márc. 30. 13:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Ahogy az előző is írta.

Tökmindegy milyen motort teszel bele, meg hogy aerodinamikailag képes lenne-e egyáltalán a repülésre. Mert repülni sosem fog majd. Lesz egy repülőd a fészerben, amit a kerty partykon megmutathatsz a haveroknak...

Ennyi.

2017. márc. 31. 09:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Inkább építs RC repűlőgép modellt,az kicsit egyszerűbb. Meg tudod venni hozzá az alkatrészeket külön,és a formáját magad tervezheted meg. Gyakorlásnak is megtenné, ha tényleg igazi repülőt szeretnél építeni.

Rövid ideig dolgoztam egy kisrepülégepeket gyártó üzemben, és a kisfőnökök mind RC repülő modellező tapasztalattal rendelkeztek. Voltak persze mérnökök is, és így is folyamatosan fejlesztgettek mindent, mert semmi nem stimmelt úgy ahogy kellett volna. (pl szivárgott az üzemanyagtartály) Akkor már több éve fejlesztgették, és még így is előfordult egy tragikus baleset az egyik repülőjükkel. Szószerint széthullott darabjaira repülés közben. Üvegszálerősítésű,ultrakönnyű kisrepülőgépről van szó.

2017. márc. 31. 15:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem meg pont az a kreténség hogy lemondasz róla. Én azt mondom hogy teremts magadnak tőkét külön erre a célra (Nem feltétlenül kell legális módon :)), a sima pénztartalékodtól függetlenül, letöltesz mondjuk egy egyszerűbb gépnek a terveit, ami tetszik is. Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik gép "egyszerűbb", azt abból tudod meg, hogy esetleg körbekérdezel csoportokban (Viszont amilyen cs*cskák az emberek a közösségi oldalakon és fórumokon manapság, ez nem feltétlenül jó mód erre), vagy ha van olyan ismerősöd, vagy rokonod akinek szívesen megosztanád repülőgép építési szándékodat, akkor tőle megkérdezed hogy mondjuk az alkatrészek és az összeszerelési rajz alapján mennyire lenne nehéz beszerezhető eszközökkel megteremteni a szükséges gépelemeket meg alkatrészeket. Aztán a kiválasztott terveket mondjuk A3-as méretben kinyomtatod (A jelölések jobb láthatósága érdekében). Az alkatrészeket, és az eszközöket összeírod mi kell, mennyi, kiszámolod kb. mennyi pénzre van hozzá szükség, és ennek függvényében összeszedsz annyi pénzt, majd megveszed a kellékeket. Ha meg már az összeírtak között van mondjuk olyan szerszám, vagy alkatrész ami már van otthon, akkor azt meg nemes egyszerűséggel kihúzod a listáról. Persze nem árt ha tudsz jól hegeszteni, vagy jól felhasználni azokat a szerszámokat amikre szükséged van, ilyen szerszámokra általában szükség lehet mint pl satu, szegecselő, reszelő, élhajlító, csőhajlító, asztali állványos fúró, flex és menetvágó készlet (Most csak mondtam valamit). De egyébként meg a 3D nyomtató is jól tud jönni, de ez csak mellékes.

Tulajdonképpen a legfontosabb amire szükséged van, az a pénz és helyes szerszám használati tudás. Szerintem ha megvannak hozzá a cuccok és a szerszámok, akkor rugalmasan építhetsz egy repülőgépet. Tulajdonképpen itt is tényleg igaz, hogy a jó szerszámok fél siker, de én még azt is hozzá tenném hogy lehet hogy fél siker, de nem siker. Üdv, és remélem nem mondasz le róla..

2023. febr. 23. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!