Horgolásnál milyen az a "kettős láncszemsor"? Ugyanaz lenne, mint az angol "foundation single crochet"?
dupla láncszemsor szerintem, máshol nem is láttam még a "kettős" elnevezést.
2 lsz készítésa, majd kispálca az elsőbe, és minden egyes szem egy ujabb kispálca az előző kp-ba.
rugalmasabb lesz, mint a sima lsz-sor és könnyebb is ráhorgolni a következő sort.
Hálás köszönetem! Dupla láncszemsor néven már meg is találtam, hogy tényleg ez a "foundation single crochet":
Igazából ennek a magyar nyelvű megfelelőjét kerestem :)
Most már még jobban feltételezem, hogy a "kettős láncszemsor" is ez lesz. Talán egy könyvtárban megtalálom Bános Mária könyvét, és ott le tudom ellenőrizni.
Viszont egyik magyar kifejezés se adja vissza, hogy itt rövidpálcát is horgolunk a láncszemsorral egy időben. Sőt, hogy ezt ki lehet terjeszteni "foundation half double crochet"-ra, ahol félpálcát horgolunk a láncszemsorra, meg "foundation double crochet"-ra, ahol egyráhajtásos pálcáról van szó (amerikai terminológiát használva) stb. De ez már egy másik téma ;)
(Kár, hogy nem tudok sok zöld kezecskét adni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!