Ezek eredeti észak-koreai bélyegek?
Nem tudom, honnan vannak, még apu gyűjtött bélyegeket kezdő egyetemistaként, és akkor ismert egy koreai srácot, aki itt tanult, talán tőle kaphatta, de nem biztos. De le is van pecsételve. Ezek lehetnek igaziak? Ha igen, van valami értékük egy gyűjtő számára? Nem akarnám eladni, csak kíváncsi vagyok.
(Bocs, de akárhányszor tettem fel, mindig elfordította a képet.)
Nem vagyok szakértő, de szerintem nem eredetiek.
Ha megnézed, akkor mindegyik széle tökéletes, és a papír is hó fehér. Ha azt nézzük 27-28 éves bélyegekről van szó ami elméletileg használva is volt a bélyegző miatt. Tehát a fakulás, papír sárgulás vagy a széleken kis hibának lennie kéne.
Túl tökéletes állapotban vannak a korához képest.
Véleményem szerint ezt most készítették.
Egyes, ha nem értesz valamihez, inkább ne szólj hozzá. Félrevezeted a kérdezőt és magadból is bohócot csinálsz.
20-30 év alatt egy tisztességesen albumban (de akár fiók mélyén, borítékban) tárolt bélyeg nem fog sem megsárgulni, sem a fogazata megsérülni.
A bélyegzés pedig egyáltalán nem jelenti, hogy a bélyeg borítékra volt ragasztva, sőt. Sokszor direkt kerül a friss, gyűjtőknek szánt ívekre a bélyegző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!