Mi a teendő ha egy szellem vagy valami hasonló van a házban?
Valóban létezik ilyen (ha nem beugratás a kérdésed), de nagyon ritka.
Még egyfajta ilyen "szakterület" is kezd kialakulni (ghostbusting). Én személy szerint is láttam 1-2 ilyen lakást a közel 30 év alatt, mióta természetfeletti kérdésekkel foglalkozom. Általában akkor alakulhat ki egy ilyen jelenség egy lakásban, ha korábban valamilyen intenzív okkult tevékenységet folytattak ott.
Alapvetően legjobb az egyházhoz fordulni. Ugyan már léteznek ilyesmire szakosodott emberek (ghosthunterek/ghostbusterek), azt nem tudom, Magyarországon is, de külföldön már igen, de semmiképp nem javaslom, hogy ezekhez forduljatok. Ők ugyanis általában szintén okkult módszereket használnak, ezért ez olyan lenne, hogy okkultizmust próbáltok okkultizmussal kezelni. Ráadásul a módszereik is tisztázatlanok, ellenőrizhetetlenek, tehát ha ilyet hívtok, lehet, hogy csak még zavarosabbá válik a helyzet. Sokkal jobb az egyházhoz fordulni.
A ház beszentelése mindenképp alapvetően jó megoldás volt, de lehet, hogy olyan nagy ott az okkult szellemi dózis, hogy még többször is meg kell csinálni. Újra és újra még kell csinálni, nem létezik ennél jobb megoldás. Azt is meg lehet próbálni, hogy ha az egyik papnak v. lelkésznek több alkalom után sem sikerül megtisztítania a lakást beszenteléssel, imával stb., akkor esetleg egy másik lelkészt vagy egyházat is kipróbáltok... Bár érdemes tudni, hogy általában a papok/lelkészek nem nagyon örülnek, ha cserélgetik őket - tehát ezt inkább csak óvatosan, ha más nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!