Ausztriába se vezethetek friss jogsival?
Üdv, ugye a jogszabály szerint, 2 évig magyar jogsival nem vezethetek külföldön. ez ausztriára is vonatkozik?
Ha nem lehet, és igazoltatnak, milyen büntetés jár érte?
?????
Én pár nappal a jogsi megszerzése után mentem Horvátországba. Ahol határellenőrzés is van. Szóval látták a jogosítványomat rendőrök is. Senki nem szólt semmit.
Nincs ilyen szabály!
Számomra, nem ugye. Melyik jogszabályra gondolsz, amiben ilyen tiltás van? Pontosan ilyen korlátozást tartalmazót nem ismerek.
Életkori korlátok vannak.
„A vezetői engedély a járművezető alábbiak szerinti életkorának eléréséig csak belföldön történő járművezetésre jogosít:
a) a „B” kategória esetében 18. életév,
b) a 2013. január 18-át követően kiadott vezetői engedély esetében
ba) az „AM” kategóriánál 16. életév,
bb) a „C” kategóriánál 21. életév,
bc) a „D” kategóriánál 24. életév.”
↑
326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról 5. § (3)
Kb. heti három ilyen kérdés van, de nem tudom ki terjeszti.
Ha fizikailag lehetséges volna, akkor a jogsi kézhezvételének percében mehetsz külföldre.
Soha nem volt ilyen kétéves korlátozás (Magyarországon).
Ami viszont feltétel, a betöltött 18. életév.
"ugye a jogszabály szerint"
Honnan a túróból szeditek ezeket a jogszabályokat? Apa, a jogszabály szerint aki súlyosan szellemi fogyatékos, az egyáltalán nem vezethet járművet.
Külföldön csak BETÖLTÖTT 18. ÉLETÉV esetén érvényes a magyar jogosítványod. Előtte olyan, mintha nem lenne érvényes jogsid.
Nem értem, az életkorodnak mi köze a két évhez...? Ha arra vagy kíváncsi, 17 évesen vezethetsz-e külföldön, miért nem azt kérdezed?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!