Ki mit tud a gyilkos kék bálna nevezetű játékról? Miért nem szüntették meg? Részletesen lent
Ha benne is volt a hírekbe (hol? Facebookon nem hír, ezer kamuoldal van ami direkt kattintásvadász címeket csinál) akkor ez még messze nem tükrözi a valóságot.
Ennek a történetnek nagy része hoax, álhír. Vagy pedig valós 1-1 eset erősen felnagyítva, mint legutóbb a "gyilkos bohócos" hírrel hogy világszerte megjelentek ilyen emberek és rémisztgetik este a többieket - nem igaz.
Az a dolog amit a kérdésben leírtál ebben a formában messze nem igaz. Tipikus félinformációkon alapuló eltorzított bulvárhír felturbózva valami ijesztő, misztikus, elvont dolgokkal. Szerintem maga az az álinformáció hogy 2013 óta "tart" már hiteltelenné teszi, pont amiért te is gondolod. Ha ez valós lenne akkor tettek volna ellene. A hatóságok simán fel tudnak ilyen ellen lépni.
Üdv! 1. A lány 19 éves volt, itt részletesebben van írva róla, egy olyan oldalról, ami egyáltalán nem a kamuhírekről híres. ( [link] )
2. A szüleink életével azért fenyegetnek, hogy te megöld magad. 3. A 130 emberből 15 a biztos, a többi feltehetően téves ( [link] )
A Kék Bálna „sikere” is abban rejlik, hogy a „játékot” elkezdő fiatalok nem mernek kilépni a körből: ha már elkezdték, az ismeretlen fél fenyegetőzni kezd és azt gondolják, hogy mindent tud róluk és mindenre képes is. Talán kötelességüknek érzik – és egyfajta bizarr bátorságnak –, hogy véget vetnek az életüknek, hiszen ha már eddig eljutottak… sokuk meg vélhetően magányos. A szülők, az iskola, a barátok elhanyagolták, nem eléggé integrált a társadalomban, és nincs felkészítve sem arra, hogyan járjon el az internetes veszélyek ellen, sem arra, hogy a problémái, kellemetlen titkai miatt megillethet valakit a bizalmával.
#utolsó Értem. Köszi a választ.
18:51-es: Hát csak az első meg az utolsó feladatról hallottam többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!