Mi van akkor ha feltaláltam valamit, DE nincs elégpénzem a megvalósításához?
Ha ténylegesen szabalmazhato az ötleted,akkor a következöt kell tenni
elmész az Országos Találmányi Hivatalhoz,( talán a Hajos utcában van ), elmondod, hogy van egy szabadalmazhatonak vélt ötleted, szeretnéd bejegyeztetni.
Adnak egy iropapirt, egy ceruzát , meg egy vonalzot,leirod az ötletedet,elkészited ( ha szükséges ) a rajzo(ka)t,egy fénymásolatot készitesz rola (igy már nem ceruza irás),és máris beadhatod,iktato számot ,dátumot irnak rá, innen kezdve kivanok sok szerencset hozza.
#4/6 - os válaszolo vagyok.
Persze, hogy nem ilyen egyszerű a levédése, de ha az általam leirtakat elvégzed, akkor már az is elég ahhoz, hogy más személy ne szerezhessen rá szabadalmat ,még akkor sem, ha utánad egy perccel adja be, és pénze is van a levédéhez.
Ha viszont nem adod be , és elmoindod, ha pénzt kérsz az ötletedért , majd azt fogja mondani, mint nekem is mondtak hasonlo esetben :
" Már ne nézzem hűlyének ,miért adna pénzt valamiért, hogyha már megkapta ingyen " .És az igazságszolgáltatás is neki ad igazat.
Attól függ mit találtál fel: Ha csak "hobbi" dolgot, szórakoztató terméket, vagy olyant ami nem létfontos, és nem korszak áttörő mint pl. villany, csupán kényelmi, akkor szabadalmi hivatal szokásos procedúra, pénz kunyera blabla.
HA VISZONT: Ha a találmányod emberiség támogató, pl. fúziós erőmű működő terve, tenger víz sótalanításának gazdaságos és gyors módszere, vagy pedig a térhajtómű, térkapu nyitásának lehetséges működő vázlata, az utad a következő: Önkormányzat, de leírni hosszú itt mindent megtudhatsz: https://www.youtube.com/watch?v=uYEaCewt57s
Mivel ez egy sorozat, nem kimondottan erről szól, kb. a 39 ik percnél van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!