Tudok valamit tenni ha valaki atvert elore utalassal? Megvan a számla száma es a telefonszama de nem tudom hivni mert letiltott segitség
"De utánvétnél fel lehet venni jegyzőkönyvet, hogy mi volt a csomagban, milyen állapotban. Ha meg nincs csomag, nincs veszteség sem.
Szerintem megéri az a pár 100 ft."
De ha átverni akarnak, akkor átvernek. Akkor ígyis-úgyis járkálhatsz a rendőrségre, a pénzed meg ígyis-úgyis bukod. Csak utánvéttel többet.
"De utánvétnél fel lehet venni jegyzőkönyvet, hogy mi volt a csomagban, milyen állapotban. "
Azt lehet, hogy a csomagolás állapotáról vetetsz fel jegyzőkönyvet. Hogy a csomagolás meg van-e sérülve. De sem postás, sem futár nem köteles megvárni, hogy ki is bontsd a csomagot (kivéve speciális esetekben, amikor ez direkt van kérve, még plusz pénzért, de pl postánál eleve nincs ilyen szolgáltatás). De például rendelsz egy xyz típusú abc modellt valamiből. Neked xyz acb-t küldenek, és az semmit sem ér. Most egy egyszerű postásnak esetleg arról se lesz fogalma mi az az xyz, nemhogy tudja a különbséget az abc és acb között. De még ha veszel is fel jegyzőkönyvet, legfeljebb azon vitatkozhatsz a postával (szállítóval) és a feladóval, hogy eleve törött volt, vagy pedig a szállítás során sérült meg. De ugyanott vagy: se pénz, se használható áru.
Valamilyen adat (cím, ahová az utánvétet kéri vagy bankszámlaszám utalásnál vagy utalásos utánvétnél) megvan, tehát elvileg kinyomozható, csak épp mindkét esetben ott leszel pénz és áru nélkül. Bocs, utánvét esetében végülis kaptál "valamit". Én ettől azért nem lennék boldog. Szóval utánvétnél is az számít, hogy mennyire vagy körültekintő, mennyire megbízható embertől vásárolsz. Ha meg megbízható, akkor miért lennék a saját pénzem ellensége és miért fizetnék egy teljesen fölösleges szolgáltatásért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!