Ha reggel ébredéskor nincs képben az ember és nem megy munkába, megérthetik?
Velem csak párszor volt, másokkal többször is. Reggel felébred az ember és abban a tudatban van, hogy szombat van, vagy egy másik nap. Ezért nem érti, miért állította be az ébresztőt, és kinyomja. Vagy felkel, tesz-vesz, de még akkor se esik le neki, hogy nem az a nap van, amit gondol.
Igazából nem tehet róla, aki ilyenen átesik.
Velem se történt még ilyen és az internet korában elég hihetetlenül is hangzik. Bekapcsolod a géped vagy csak ránézel a telefonodra és látod, milyen nap van.
Ha én lennék a főnököd, nem fogadnám el indoknak.
Nem nálam! Nálam hosszú távon nincs ilyen. De rövid távon is nagyon ritka.
Én nem nézem a telefonon, milyen nap van. Ami alapból az agyamban van, azt veszem tutira, és nem is figyelem a telefonon külön a napot.
"Én nem nézem a telefonon, milyen nap van."
Aki el szokta ezt téveszteni (még ha csak rövid távon is), annak talán rá kéne szoknia, mert munkában gondok lehetnek ebből.
Én, mint egy kis, tíz főt foglalkoztató kft. vezetője az ilyet abszolút megértem.
Továbbá bízom benne, hogy a második ilyen után elbocsátott alkalmazottam is megérti, hogy éppen nem voltam képben hogy mit is írok alá, mikor a felmondását elém tette a titkárnőm.
A tulajdonos megértheti, a főnök (ugyan az a személy) nem. De nagyobb cégekben sem fogadható el mentségként.
Értem én, miről van szó, meg is értem, de a munkahely nem fogja elfogadni indokként. Amikor belépsz a céghez, elfogadod, hogy munkaképes állapotban kell megjelenned a beosztás szerint.
Tudom szélsőséges, de voltam állásinterjún, ahol azt mondta a főnök, hogy munkaidő se több, se kevesebb, mint amennyi az előírás, s a szabadságot is kiadja rendesen.
De a betegség azonnali kirúgással jár, mert azzal nem tud tervezni. A hivatalos ok más lesz, de ezt fontoljam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!