Mennyi az esélye, hogy?
Figyelt kérdés
Elkezdedd esni,villámlik,dörög az ég.
Apám mindig azt mondja,hogy kapcsoljuk ki ilyenkor a gépet.De most neki is be van kapcsolva(munka miatt),tesómnak is(egyetemi szakdolgozatot ír) és nekem is a gépem(kiselőadást készítek).
Mennyi az esélye,hogy belecsap valamelyik gépbe a villám?Ugye,nagyon kicsi?
2010. máj. 8. 16:45
1/10 A kérdező kommentje:
Előbb be akarom fejezni a kiselőadást utána kikapcsolnám,de azt sem akarom,hogy belecsapjon a villám.
2010. máj. 8. 16:46
2/10 anonim válasza:
én szoktam gépezni mikor vihar van de még sose történt semmi komoly max elment az áram de az se amiatt :D
3/10 anonim válasza:
A túl áram miatt érdemes kikapcsolni a gépet. Ha az elektromos hálózatba csap a villám, és a fogyasztókig nincs más védelem a rendszerben, akkor minden elektromos készüléket elér.
4/10 anonim válasza:
Villámhárító van nektek?
Vagy van a közelben?
5/10 anonim válasza:
Nálunk megt már úgy tönkre gép, hogy a nagyfeszütségü vezetékbe (tölünk 200 m-re)csapott bele a villám, és a hálózat túlfeszültséget kapott. Ami még rosszabb volt, hogy a biztositó sem fizet ilyen esetben.
6/10 anonim válasza:
50%. Vagy igen, vagy nem. Úgy két éve a falszomszédnak és az egész sornak (elsőtől-tizedikig-másik lépcsőházban lakik, panelház) tönkreverte mindenét a villám egy vihar alkalmával, nálunk egy lakásban sem történt baj.
7/10 anonim válasza:
inkább húzzatok ki ilyenkor mindent én azt mondom.. nem nagy a valószínűsége hogy pont oda fog becsapni, de ki tudja. tök mindegy, hogy van-e villámhárítótok, ha az utcán a vezetékbe csap bele.. nálunk is ez volt, és minden tönkrement. :S:S na, azóta ahogy meghallom az első dörgést rögtön kihúzok mindent : D
8/10 anonim válasza:
tehát ha mindent kihúzok és belecsap a vezetékbe, akkor semmi baja nem lesz a gépnek?
9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Utolsó:
Ha mindent kihúzol az árambót,tehát a gépet is,akkor nem lesz baja.
2010. máj. 8. 18:24
10/10 anonim válasza:
Én nem szoktam sem kikapcsolni, sem kihúzni. Ha mindent ki kellene húzni, akkor ne csak a gépet húzzam ki. Akkor a hűtőt is kellene húzni, mégsem húzza ki senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!