Ritka női szent nevek?
Annak a feltétele, hogy valaki szent legyen az az, hogy keresztény legyen, azaz a keresztségben egy keresztény nevet vegyen fel. Ugye ez a hagyomány abból származik, hogy Jézus is új nevet adott a tanítványainak. Tehát lehet, hogy valaki Japánban született a születés neve mondjuk Kiyotaka, de a keresztelésnél keresztény nevet kap, mondjuk azt, hogy Károly, vagy annak valamilyen latin írásmódját (Carolus). Ezen a néven fogják szenté is avatni. Hiába hívták születésekor Kiyotakának, attól ő még Szent Károlyként fog szerepelni a szentek listáján, maximum kap valamilyen jelzőt, mondjuk Tokiói Szent Károly.
Persze régen ez nem így volt, egy név pont attól vált keresztény névvé, hogy élt valaha egy ember, aki ezzel a névvel szent lett. Illetve hogy a névnek van egy olyan eredete, ami valamilyen módon kifejezi az ember és Isten kapcsolatát.
Tudom :'D
Csak ritkább nevet szeretnék.
Azért gondoltam ázsiára mer Magyarországról nem hiszem hogy ázsiai szentwket választanak
az a probléma,hogy nincsenek ázsiai szent nevek, mivel a kereszténység nem terjedt el Japánban vagy Kínában
Amúgy tessék: [link]
Kattints valamelyikre és olvasd át a neveket,majd kiderül,írd fel,hogy melyik hányszor volt vagy mit-tudom én :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!